ISIF'17 Danışma Kurulu Toplantısı TPE'de Gerçekleştirildi

2-4 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'17" nin Danışma Kurulu toplantısı bugün Türk Patent Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

2-4 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'17" nin Danışma Kurulu toplantısı bugün Türk Patent Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile aynı zamanda ISIF Danışma Kurulu Onursal Başkanı olan Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu Başkanı Alireza Rastegar da katılım sağladı. 

Toplantının açılışında söz alan Prof. Dr. Habip Asan ile Alireza Rastegar, ISIF'in buluşları, buluşçuları, araştırmacıları, sanayicileri ve yatırımcıları bir araya getirerek, buluşların ticarileştirilmesi ve yeniliklerin dünya çapında bilinirliğine katkı sağlaması açısından önemini vurguladılar.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde, Mart 2017'de gerçekleştirilmesi planlanan ISIF'17'ye ilişkin hazırlık çalışmaları ele alınarak, katılımcıların görüş ve önerileri değerlendirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) işbirliğinde ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen fuar, bu kapsamda ülkemizde düzenlenen ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olma özelliğini taşıyor.

Ülkemizin buluş yapma faaliyetlerinin özendirilmesi, teknolojik gelişimine katkı sağlaması, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla kurgulanan ülkemizin tek uluslararası buluş fuarı olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın ikincisi ISIF’17, 02-04 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. ISIF’17 çerçevesinde düzenlenmesi planlanan B2B görüşmeleri, çalıştaylar ve panellerin ekosistemin güçlü bir destekleyicisi olmaya devam etmesi bekleniyor.

ISIF'16, 24 ülkeden toplam 324 buluşçunun katılım sağlaması ve performansıyla dünyanın en büyük beş uluslararası buluş fuarı arasında yer almayı başardı.

ISIF’17 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki haberimizi okuyabilir, Ayrıca www.istanbul-inventions.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. ISIF’16 ile ilgili sonuç raporuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

TPE kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor