Teknoparklar Geliştirdikleri Ürünleri Ankara'da Sergiledi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi" kapsamında, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri stantları açılışına katıldı. Detaylar haberimizde..

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi" kapsamında, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri stantları açılışına katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri stantlarında 41 teknopark bünyesindeki yaklaşık 200 firmanın ürünlerinin sergilendiği belirterek, "Ülkenin gündeminde bu tip şeylerin olması gerekiyor. Türkiye, her şeye rağmen büyüyor, bunları konuşmamız lazım." dedi.

ODTÜ Teknopark'ın standını ziyaret eden Özlü, ODTÜ Teknokent Yönetim AŞ Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş'tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. "Robot Yardımlı Yürüyüş Terapisi" projesini inceleyen Özlü, sistemin nasıl çalıştığına ilişkin sorular sordu. Kızıltaş da projede, yürüme zorluğu çeken kişilere giydirilen iskelet robotla, hastanın yürütebildiğini ifade etti. Yurt dışında üretilen bu tip cihazların 540 avroya satıldığına işaret eden Kızıltaş, yerli üretimle birlikte ürünün fiyatının 180 avroya çekildiğini belirtti.

"Türkiye, Herşeye Rağmen Büyüyor"

Zirve kapsamında açılan stantlarda 41 teknopark bünyesinde bulunan yaklaşık 200 firmanın ürünlerinin sergilediğini anlatan Özlü, Türkiye'de şu anda 64 teknopark bulunduğunu aktardı.

Özlü, Türkiye'de güzel şeyler de gerçekleştiğini dile getirerek, "Aslında Türkiye'ye bu tip şirketler lazım. Hep 'katma değeri yüksek' diye konuşuyoruz, işte bu o. Türkiye'nin gündeminin değişmesi lazım. Ülkenin gündeminde bu tip şeylerin olması gerekiyor. Türkiye, her şeye rağmen büyüyor, bunları konuşmamız lazım." dedi.

4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ve sergilenen ürünler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz biltek.sanayi.gov.tr, www.tgbd.org.tr ve www.teknolojigelistirmebolgeleri.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor