Ye!Boostcamp Türkiye'ye Bu Yıl Katılacak 10 Sosyal Etki Odaklı Girişim

Impact Hub İstanbul, Ye!Boostcamp Hızlandırma Programı başvurularını incelerken verilere dayalı bir gelir modeli olan, sosyal etki odaklı, toplumsal veya son kullanıcı nezdinde bir problemi çözen veya çözmeyi hedefleyen on girişim seçti. Detaylar Haberimizde..

Impact Hub İstanbul ve Ye! Community tarafından, The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe sponsorluğunda etki odaklı çalışan, fikir ve başlangıç aşamasındaki girişimcileri desteklemek ve bu fikirleri çalışan bir iş planına dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen Ye! Boostcamp Türkiye 2016 hızlandırma programı başladı.

Alanında uzman profesyoneller ve eğitimciler tarafından verilen iş modellemesi, finansal modelleme ve fikir sunma becerisi odaklı 2,5 gün süren yoğun bir eğitim ve atölye programı sonucunda Ye!Boostcamp 2016’da etki odaklı girişimciler fikir ve başlangıç aşamasındaki projelerini, yatırımcı önüne çıkacak seviyeye taşıdılar.

2,5 gün boyunca eğitmen ve mentörler gözetiminde yoğun çalışmalardan geçen Ye!BoostCamp girişimcileri, 11 Aralık akşamı geliştirdikleri iş fikirlerini sosyal girişimcilikten finansa birçok farklı sektörden, konularında uzman bir jürinin karşısında sunma fırsatını elde ettiler.

Ye!Boostcamp Türkiye 2016 Girişimleri

Impact Hub İstanbul, Ye!Boostcamp Hızlandırma Programı başvurularını incelerken verilere dayalı bir gelir modeli olan, sosyal etki odaklı, toplumsal veya son kullanıcı nezdinde bir problemi çözen veya çözmeyi hedefleyen on girişim seçti.

1- Boundless Kitchen

Katılımcılar: Yagiz Ihlamur,  Yağmur Gökçe, Deniz Karace, Mark Blanchet

Boundless Kitchen, bildiğiniz mutfaklardan değil. Burada amaç her ay iki kere organize edilecek farklı temalı etkinlikler ve atölyeler aracılığı ile Suriyeli kadınlar ve Türkler arasında diyalog ortamı oluşturmak.

2- Dem ll

Katılımcılar: Ayse Damla Iseri, Gamze Mutluer

Dem II; ürün ve hizmet sağlayıcılardan üyelik sistemi ile farklı tipte bağışların toplandığı mobil bir platform yaratarak, yine bu  platforma üye hayır kuruluşlarına ve sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç duydukları bağışları ulaştırmayı hedefleyen bir sosyal girişimcilik projesi.

3- Diyarbakir Artisans Online Shop

Katılımcılar: Arya Nur Gümüştaş, Serdıl Tinda Yalçın, Deniz Cengiz

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan politik sıkıntılar özellikle ülkenin Güney Doğu bölgelerini ciddi bir şekilde etkiledi. Sokağa çıkma yasakları ve yaşanan toplumsal olaylar neticesinde bu bölgede çalışan esnaf müşteri bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Farklı materyallerde uzman el işi ustaları ile tanınan Diyarbakır’da bu durum neticesinde iş yerleri kapatılıyor, ustalar mesleklerini terk ediyorlar. Bu duruma dur demek için ortaya çıkan Diyarbakır Artisans Online Shop projesi, çevrim içi bir dükkan kurarak Diyarbakırlı ustaların emeklerini kataloglamak, kategorize etmek ve üretilen eserlerin profesyonel resimlerini çekerek bu ürünleri bölge dışındaki tüketicilerle buluşturmayı hedefliyor.

4- Granny’s Handmade

Katılımcılar: Polina Longvinova, Ibraim Veliev, Maryna Dominova

Granny’s Handmade projesi Ukrayna’da belli bir yaşın üzerinde bireylerin ürettikleri el işi ve hobi ürünlerini online bir platform üzerinden satışa sunarak, bu kişilerin emeklerinin karşılığını Avrupa Birliği standartlarında almalarına aracılık etmek istiyor.

5- Looky | www.lookysite.wordpress.com

Katılımcılar: Alp Onur, Bora Çıbıkçı

Looky,  Alzheimer hastalarının kaybolmalarının önüne geçecek bir cihaz. Looky’nin GPS-tabanlı  sistemi, Looky vericisini üzerinde taşıyan kişinin anlık yer bilgisini hastaların ailelerinin akıllı telefonlarında uyarı ve alarm olarak gönderiyor.

6- Lekesiz

Katılımcılar: Yigit Tekşen, Gürkan Soykan,  Emre Ekinci, Enis Akşahin, Orkan Uzunyayla

Lekesiz elle çalışan bir mekanizmaya sahip, elektriksiz ve çok az su tüketen bir çamaşır makinası üretmek üzere kurulmuş bir girişim. Girişimciler aynı zamanda bu ürünlerini destekleyici ekolojik hiç bir zararı olmayan çamaşır yıkama ürünleri de çıkartmak istiyor.  Lekesiz hassas kumaşların elle yıkanmasına da bir alternatif olmak istiyor.

7- Personal Gene Lab

Katılımcılar: Onur Samet Yıldırım, Selin Uzunoğlu

Personal Gene Lab’in hedefi üretim bilincine sahip bir toplum yaratmak için çocukları ve gençleri bilim ve teknoloji ile tanıştırmak. Gene lab özellikle de çocukların uygulamalı bilimlerde daha aktif ve ilgili olmalarını sağlayacak çözümler geliştirmek istiyor.

8- ToYi

Katılımcılar: Elif Atmaca, Ögeday Uçurum

Toyi, çocukların evde her zaman bulabilecekleri objelerle kendi oyuncaklarını üretebilecekleri bir kit ürerinde çalışıyor. Toyi ekibi bu proje ile dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların da keyifle oynayabilecekleri oyun ve oyuncaklara sahip olmaları amaçlıyorlar.

9- Uservision

Katılımcılar: Suleyman Soysal, Nisan Dalbayrak, Batukhan Taluy

Uservision ekibi, mobil uygulama eko-sistemindeki kurum ve bireylerin bir dijital platform üzerinden ihtiyaç duydukları kalite kontrol, kullanım ve pazar araştırma testlerini 3. kişilere yaptırabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu şekilde de ilgili üçüncü kişilere para kazanabilecekleri bir pazar ve istihdam sağlamak istiyorlar.

10- Youth Games 

Katılımcılar: Aykut Subaşi, Elif Güvendi

Youth Games, kırsalda yaşayan gençlere farklı atölye ve etkinliklerle ulaşarak, bölgenin değerlerini de gözle görünür hale getiren, ekonomik katma değerli, sürdürülebilir organizasyonlar düzenlemeyi hedefliyor. Var oldukları bölgelerde turizm ve ekolojik tarımı kullanarak yeni istihdam alanları yaratmayı ve bu şekilde kırsaldan şehirlere göçün önüne geçmeyi hedefliyorlar.

Gençler tarafından yönetilen, genç girişimcilerin birbirleri ve seçilmiş mentorlar ile tanıştıkları, kaynak ve bilgi sağlayıcı bir topluluk olan Ye!Community hakkındaki daha detaylı bilgiye www.yecommunity.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Nihat Sanali
Nihat Sanali
Sosyal etki yaratmak istiyorsan boostlicaksinSmile

http://www.takipcikedi.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor