Türk Firması Duygu Odaklı Mobil Yazılım Geliştirdi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, rekabetin her gün daha çetin hale geldiği dünyada Türkiye’yi sadece inovasyonun öne geçireceğine dikkat çekerek “Bir Türk firması Duygu odaklı mobil uygulama yazılım projesi gerçekleştirdi. Böyle güzel örneklerin artmasını istiyoruz” dedi. Detaylar Haberimizde..

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) düzenlediği 10 farklı ülkeden inovasyon gurusunu buluşturan Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılış gününe 17 bin kişi katıldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, rekabetin her gün daha çetin hale geldiği dünyada Türkiye’yi sadece inovasyonun öne geçireceğine dikkat çekerek “Bir Türk firması Duygu odaklı mobil uygulama yazılım projesi gerçekleştirdi. Bu program, paylaştıkları duygulara göre benzer mekanlarda insanları bir araya getiriyor. Böyle güzel örneklerin artmasını istiyoruz” dedi.

Türk firması Duygu odaklı mobil yazılım geliştirdi

Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmanın yolunun katma değer ve inovasyondan geçtiğine işaret eden Büyükekşi, şunları söyledi:

“Katma değer artışının kilit noktası olan inovasyon, sadece şirketler için değil ülke stratejisi boyutunda da önem kazandı. Rekabet her geçen gün daha da çetin hale geliyor. İnovasyon bizi bu yarışta öne geçirecek en önemli faktör. Bugün bir güneş gözlüğü 50 dolara satılırken, Google’ın sanal gerçeklik gözlüğü Google Glass, 1.500 dolardan ön sipariş alıyor. Bu noktada biz de yılmadan çalışmaya devam etmeli ve geleceğin teknolojilerini yaratacak bilinç ve birikime erişmeliyiz. Türkiye’yi ancak bu şekilde geleceğe taşıyabilir ve inovasyon alanında önde gelen ülkelerden birisi yapabiliriz. Hz. Mevlana, ‘Aynı dili konuşan insanlar değil, aynı duyguları paylaşan insanlar anlaşırlar’ demiş. Yani her mekanın bir ruhu olduğu gibi her ruhun da içinde bulunmaktan tatmin olduğu bir mekan vardır. Mekan vekildir, duygu ise asildir. Bu anlayışla firmalarımızdan bir tanesi Duygu odaklı mobil uygulama yazılım projesi gerçekleştirdi. Bu program, paylaştıkları duygulara göre benzer mekanlarda insanları bir araya getiriyor. İşte böyle güzel örneklerin sayısının artmasını istiyoruz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor