150 Bin TL Ödüllü 6. TET Ar-Ge Proje Baharı Başvurularınızı Bekliyor!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) 2012 yılında başlattığı üniversite- sanayi işbirliğini yatırıma dönüştürmeye yönelik TET Ar-Ge Proje Baharı’nın 6’ncısı için başvurular devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) 2012 yılında başlattığı üniversite- sanayi işbirliğini yatırıma dönüştürmeye yönelik TET Ar-Ge Proje Baharı’nın 6’ncısı için başvurular devam ediyor.

Bu yılki teması ‘Akıllı Şehirler, Akıllı Projeler’ temalı etkinlikte; Akıllı Ev, Akıllı Enerji, Akıllı Ulaşım, Diğer Akıllı Uygulamalar (Mobilite, Sağlık, Eğitim, Üretim vb.) gibi kategorilerinde projelerin kabul edileceği başvurular için son tarih 9 Şubat 2017

Projenin paydaşlarından biri de Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi. Projeye 4 yıldan bu yana destek veren ve başından beri jüride yer alan FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, Proje Baharı’nın yeni ve uygulanabilir bir fikri olan girişimciler için çok önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. 

Etkinlik katılımcılarının projelerini tanıtırken aynı zamanda önemli bir network da oluşturma olanağını yakalayacağını belirten Rektör Tekinay, kuluçka merkezi olan üniversitelerle işbirliği yapıldığını, bu sayede Ar-Ge Proje Baharı’nda sergilenen projeleri ticarileştirme süreçlerine daha etkin katkılar sağlamasının öngörüldüğünü vurguladı. 

Etkinlikte aktif olarak rol alan Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Beba, “Bu etkinlik girişimci gençlerin önünü açacak bir çalışma. Üniversitemizin MAN 465 dersinin içeriği ve ruhu ile örtüşen ve çok faydalı bir etkinlik olması nedeniyle Işık Üniversitesi öğrencilerini de bu etkinliğe katılmaya davet ettik” dedi.

AR-GE Proje Pazarı; Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve araştırmacıları bir araya getirerek, ortak proje önerilerinin oluşturulması hedefleyen çok önemli bir inovasyon ve girişimcilik etkinliği olarak nitelendiriliyor. 

150 Bin TL Ödül Dağıtılacak

Proje Baharı’na Ar-Ge odaklı çalışan tüzel kişilerin yanı sıra (Ar-Ge Merkezleri, araştırma yapan firmalar, vb.) bireysel katılım da mümkün. Ar-Ge Proje pazarına katılımı kabul edilen her proje için bir kişinin ulaşım ve konaklama masrafları TET tarafından karşılanıyor.

Konularında uzman işadamları ve akademisyenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirileceği projelerde özgünlük, sağlayacağı fayda, projenin içerdiği inovasyon ve uygulanabilirliği gibi kriterler dikkate alınacak. Ar-Ge Proje Pazarı’na katılmaya hak kazanan proje sahipleri arasından başarılı bulunan projelere toplamda 150.000 TL ödül verilecek.

“Yaratıcılığın gerçeğe dönüşsün” sloganıyla düzenlene TET Proje Baharı ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru koşullarını öğrenmek isteyenler www.tetprojepazari.org ve facebook adreslerini ziyaret edebilir.

Haberimizi  tüm okurlarıızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

cemal sert
cemal sert
Bu tür yarışmalara katılmak için ön şart üniversiteli olmak şart mı?
Girişim Haber
Girişim Haber
Cemal bey: başvuru kriterleri hakkındaki detaylı sorularınızı yarışma organizasyon heyetine sorabilirsiniz: www.tetprojepazari.org Teşekkürler

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor