Üniversiteliler Sosyal Sorumluluk Projeleri İçin Yarışıyor!

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” üniversiteliler arası sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının dördüncü dönemi üniversitelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” üniversiteliler arası sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının dördüncü dönemi üniversitelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Yeni dönem başvuruları Kasım 2016’da başlayan yarışmanın proje başvurusu sayısı ilk bir ayda 100’ü geçti. Öğrencilerin çevre, eğitim, Findeks finansal okuryazarlık, kültür sanat, sağlık & spor ve toplumsal alanlarda sosyal sorumluluk proje fikirlerinin yarıştığı yarışmanın son başvuru tarihi 3 Mart 2017.

Kredi Kayıt Bürosu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasına Türkiye’nin birçok ili ve farklı üniversitelerden yoğun katılım başvurusu yapılıyor. Üniversite öğrencilerinin bireysel ya da grup olarak katılabileceği yarışmada, en yüksek puanı alarak büyük ödülün sahibi olan projeye 10.000 TL veya yurt dışı eğitim fırsatı verilecek. Kategorilerde ilk beşe kalan projeler Hayal Edin Gerçekleştirelim web sitesi üzerinden sosyal medya oylamasına sunulacak ve 5.000 TL’lik Sosyal Medya Ödülü’nün sahibi halkın oyları ile belirlenecek. Aynı zamanda yarışmada her kategorinin birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü 2.000 TL, dördüncüsü 1.000 TL ve beşincisi 500 TL ödülün sahibi olurken tüm kategorilerde ilk üçe giren öğrencilere Kredi Kayıt Bürosu’nda staj imkânı sunulacak.

Hayaller Bir Bir Gerçekleşiyor

Üniversite öğrencileri tarafından toplumsal fayda yaratmak üzere geliştirilen projeler, KKB’nin sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda hayata geçiriliyor.

2015 yılı büyük ödül sahibi bir grup Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi oldu. Mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramasından geçirilmesi ve tıbbi destek sağlanmasını içeren “Sen Oradaysan Biz de Oradayız” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki mevsimlik işçi ve ailelerine gönüllü sağlık muayenesi yapılacak ve farkındalık eğitimleri verildi. Proje kapsamında daha fazla kişiye dokunma yolundaki çalışmalar devam ediyor.

Yarışmanın 2016 yılı Eğitim kategorisi birincisi olan ve Gazi Üniversitesi’nin görme engelli bir öğrencisi tarafından hazırlanan “Sesli Soru Bankası” projesi ise KKB, İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi(KDDB EBM) ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği(EGED) işbirliği ile hayata geçiriliyor. Proje ile görme engellilere eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında mesleki ve akademik eğitim ortamları oluşturmak hedefleniyor. Projenin ilk aşamasında KKB’nin gönüllü çalışanlarından oluşturulan ekibe KDDB EBM ve EGED tarafından seslendirme ve düzenleme eğitimi verildi. Bu sayede 1600 sorudan oluşan 10 YGS deneme sınavının seslendirildiği projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Unutmayın, sosyal sorumluluk proje fikirlerinin yarıştığı yarışmanın son başvuru tarihi 3 Mart 2017.

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hayaledingerceklestirelim.com web adresini ziyaret edebilrsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor