Başbakan Yıldırım: 50 Bin TL Kredi Şartları Sağlayan Her Esnafa Verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyetiyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyetiyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile  Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez  Birliği (TESKOMB) heyetini, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Türkiye'nin 81 ilinden esnaf ve  sanatkâr birlikleri ile Çankaya köşkünde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, tüm esnafın 2017 yılını tebrik ederek, esnafın ekonomi ve ticari  hayatın belkemiği, ana omurgası olduğunu ve sosyal hayatta, siyasette, ülkenin geleceğinde belirleyici özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca esnafa 1 yıl  ödemesiz 3 yıllık destek verildiğine değinerek, 2016 için 15 bin esnafın bu  imkândan yararlanacağını ve destek için başvuranların sayısının 250 bine dayandığına işaret eden  Başbakan Binali Yıldırım, "Şartları sağlayan kim olursa olsun bunu vereceğiz. Böyle bir sınırlama  olmaz. Kaynak arttırılacak, gerekirse başka taraflardan alacağız, buraya  aktaracağız ve burada vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmaması için gereken  neyse yapacağız” diye konuştu. Ayrıca esnaf sicil affının bu hafta mecliste görüşüleceği müjdesini veren Yıldırım; “Hem bankaların vereceği krediler, hem devletin vereceği destek ve krediler bütün bunların sağlıklı çalışması için ne  lazım? Esnafın sicilinin düzgün olması lazım. O veya bu nedenle sicili bozulmuş  esnafa sicil affı getiriyoruz. Çeki yahut senedi dönen, sicili bozulmuş, bu  nedenle verdiğimiz kredilere erişime imkanı zorlaşanlar için bir kolaylık. Bu  hafta bu sicil affı düzenlemesi Meclis'te görüşülecek, en kısa zamanda da  yürürlüğe girmiş olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Ahilik Fonu Geliyor

Ahilik ve Esnaf Fonu" ile ilgili de bilgi veren Başbakan Yıldırım "Esnafı bu fonla güvence altına alıyoruz. Olur ya işler her zaman iyi gitmez. İyi günler de var, zor günler de var. Gün geldi dara düştünüz, ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. İşte orada sizin yardımınıza koşacak bir mekanizma var. Bu fonla esnafı güvence altına alıyoruz. Bu fon devletle milletin birlikte taşın altına elini koymasıyla oluşuyor. Siz iki koyun, bir de bizden" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasınaşöyle devam etti:

"Genç girişimcilere, kadınlara desteklerimiz var. 0 faizli kredi uygulama kapsamında program dahilinde 1,5 milyar dağıtmışız. Emekli olduktan sonra esnaflık yapandan kesilen primi azalttık. Terör olayları nedeniyle işyeri veya işletmeleri zarar görenlerin banka borçlarını 1 yıl süreyle faizsiz olarak erteledik. Bu yılı kapsayacak şekilde de gerekli tedbirlere almaya devam ediyoruz."

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor