Yerli Markalar Türki Cumhuriyetlere Yatırıma Hazırlanıyor!

2017’nin 2. yarısında Türk Dünyasına yaklaşık 4 Milyar Lira yatırım yapılacağının açıklandığı Türk Yatırımları Zirvesi’nde; Türk işadamları Türkler’in yoğunlukta olduğu ülkelere yatırıma davet edildi. Detaylar haberimizde..

Başta Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan tüm Türkleri ekonomik ve kültürel yönden daha güçlü bağlarla yakınlaştırmak amacıyla kurulan ve 107 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen Türk Halkları Konseyi, 26 Aralık 2016 tarihinde Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilen Türk Yatırımları Zirvesi’nde buluştu. 

2017’nin 2. yarısında Türk Dünyasına yaklaşık 4 Milyar Lira yatırım yapılacağının açıklandığı zirvede; Türk işadamları Türkler’in yoğunlukta olduğu ülkelere yatırıma davet edildi.

Türk Halkları Konseyi bünyesinde, sanayiden hizmet sektörüne, turizmden hazır giyime pek çok alanda faaliyet gösteren üye şirketlerin bir araya gelerek, 6 aylık zaman zarfında yurt dışı incelemelerini detaylandıracağı ve 2017’nin 2. yarısında özellikle Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan gibi Türklerin yoğunlukta olduğu coğrafyalarda yatırımların hayata geçirileceği belirtildi.

Haberimizi ekosistemimizdeki girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor