2017 Sabri Ülker Bilim Ödülü Sahibini Arıyor!

Türkiye’de beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarında çalışmalarını sürdüren Sabri Ülker Vakfı tarafından “Beslenme, araştırma, eğitim programları ve diğer girişimleri destekleme” hedefiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışmasına başvurular devam ediyor. Detaylar Haberimizde..

Türkiye’de beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarında çalışmalarını sürdüren Sabri Ülker Vakfı tarafından “Beslenme, araştırma, eğitim programları ve diğer girişimleri destekleme” hedefiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışmasına başvurular devam ediyor.

Sabri Ülker Vakfı’nın ilk kez 2014’dan bu yana düzenlediği Sabri Ülker Bilim Ödülü; akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki bilim insanlarını desteklemek, teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak amacıyla, bu yıl dördüncü kez gerçekleşiyor. Ulusal ve uluslararası arenalarda duyurusu yapılan ve büyük ilgiyle karşılanan “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışmasının bu seneki teması “Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı” olarak belirlendi.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2017 olarak belirlenen ve genç bilim insanlarını teşvik etme hedefiyle katılım üst yaş sınırının 45 olduğu Sabri Ülker Bilim Ödülü yarışmasına, tamamlanmış projelerle sadece İngilizce başvuru yapılabiliyor. Tüm dünyadan birçok bilim insanının hem davetli hem de yarışmacı olarak katılacağı ödül töreni, 3-4 Mayıs 2017 tarihlerinde Sabri Ülker Vakfı tarafından düzenlenen “4. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”'nde gerçekleşecek ve bir bilim insanı daha, hayata geçirdiği bilimsel projesiyle 100 bin TL’nin sahibi olacak.

2016 Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü çalışmalarına ABD’de Rockefellar Üniversitesi’nde devam eden Yrd. Doç. Dr Kıvanç Birsoy ve ekibi, İstanbul’da düzenlenen törende 2012 Nobel Kimya Ödülü sahibi Brian Kobilka’dan almıştı. Türk bilim dünyasının parlayan yıldızlarından Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy ve ekibi ödüle, “DNA-Barkodlama Teknolojisi” yöntemi ile kanser ile savaşta yeni, sürdürülebilir ve ekonomik tedavi yöntemlerinin keşfine ışık tutan projesiyle layık görülmüştü.

Bilim dünyasını İstanbul’da buluşturan Sabri Ülker Bilim Ödülü 2017 yılı için de bilim insanlarının başvurularını bekliyor. Genç bilim insanlarını ve bilimsel araştırmalarını teşvik amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye ve dünyadan akademi, endüstri ve araştırma enstitülerinden bireysel ya da ekip olarak başvuru yapılabiliyor.

Sabri Ülker Bilim Ödülü 2017 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sabriulkervakfi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor