Sanat Odaklı Sosyal Girişim: Kutuda Sanat Var!

Türkiye’nin ilk sanat odaklı sosyal girişimi Kutuda Sanat Var, sanatın herkese ait bir alan olduğuna dikkat çekmek, herkesin bir sanatçı olduğunu fark etmesini sağlamak ve bu anlamda herkese üretme ve yaratma olanağı sunmak amacıyla 7 Ocak’ta açıldı. Detaylar haberimizde..

Kırtasiyelere, kitapçılara girip saatlerce o kalem senin, bu boya benim denemeler yapar mısınız? Masanız rengarenk kalemlerle mi dolu? Sürprizleri sever misiniz? Peki ya kendinizi ödüllendirmeyi? Size çok güzel bir haberimiz var! Yepyeni sanat odaklı bir sosyal girişim olan Kutuda Sanat Var, 7 Ocak’ta açıldı.

Türkiye’nin ilk sanat odaklı sosyal girişimi Kutuda Sanat Var, sanatın herkese ait bir alan olduğuna dikkat çekmek, herkesin bir sanatçı olduğunu fark etmesini sağlamak ve bu anlamda herkese üretme ve yaratma olanağı sunmak amacıyla faaliyetlerine başladı.

Her ay üyelerine gönderdiği sanat kutularının içerisinden bir adet sanat bahanesi, bir adet el ısıtma çalışması, sürpriz bir "mutluluk nedeni", rengarenk kalemler ve farklı sanat malzemeleri çıkıyor. Aylık sanat bahanesine özel üyelerinin ürettiği işleri #içimdesanatvar hashtagi ile topluyor ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor. Bu hashtag ile yapılan paylaşımlar arasından seçilen bir çalışma ise bir sonraki ayın sanat kutusunda “öne çıkan sanatçı” olarak yerini buluyor. 

Sanatı toplumda yaygınlaştırmak için üyelerine; ilham, bahaneler, el ısıtma çalışmaları ve gerekli malzemeleri sağlayan Kutuda Sanat Var, kurduğu online komünite ile sanat seven ve üreten bireylerin işlerini görünür kılmayı ve Türkiye’de eksik olan kolektif bir sanat hesabı olmayı amaçlıyor. 

Instagram'da 2,618 organik takipçiye ulaşan Kutuda Sanat Var'ın kurucusu Sarp Süerdaş, sosyal medya ile yakaladığı organik ilginin sitenin açıldığı Cumartesi gününden bugüne  aboneliklere yansımış olduğunu ifade etti.  

Kutuda Sanat Var hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kutudasanatvar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.  

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor