Türk Kadını Ülke Ekonomisini Yüzde 20 Büyütebilir!

Uluslararası Ticaret Merkezi Direktörü Arancha Gonzalez, "Türkiye'de kadının ekonomiye katılımı kendi potansiyelinin altında.Türk kadını ülke ekonomisini yüzde 20 büyütebilir." dedi. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) Direktörü Arancha Gonzalez, Türkiye'de kadının ekonomiye katılımının potansiyelin altında olduğunu belirterek, "Türkiye'de kadının önü açılırsa 2025 yılına kadar Türkiye ekonomisine 250 milyar dolar eklenmiş olur. Bu da Türkiye'nin GSYH değerinin yüzde 20 artması demektir. Türk kadını ülke ekonomisini yüzde 20 büyütebilir." dedi.

İstanbul'da 23-24 Şubat'ta düzenlenen Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu'nda konuşan Gonzalez, forum öncesi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan ITC Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, etkinliğin kadın girişimcilerin ticaretle bağlantısını sağlayabilme amacını taşıdığını kaydetti.

Gonzalez, "Türkiye'de kadının ekonomiye katılımı kendi potansiyelinin altında. Türkiye'de kadının önü açılırsa 2025 yılına kadar Türkiye ekonomisine 250 milyar dolar eklenmiş olur. Bu da Türkiye'nin GSYH değerinin yüzde 20 artması demektir. Türk kadını ülke ekonomisini yüzde 20 büyütebilir." diye konuştu.

Türkiye'nin geçen yıl terör saldırıları, darbe girişimi ve bölgedeki istikrarsızlıklar gibi çeşitli sorunlarla karşılaştığını anlatan Gonzalez, "Türkiye için 2017'nin geçen yıldan daha iyi bir yıl olacağını öngörüyorum." dedi.

"Türkiye'de İşler Yolunda Giderse, Bölge Kazanır"

Arancha Gonzalez, Türkiye'de işlerin yolunda gitmesi halinde bölgenin kazanacağını belirterek, "Çünkü Türkiye'nin bölge üzerinde etkisi çok güçlü. Bu nedenle Türkiye'nin bölgede istikrar sağlayıcı bir güç olma potansiyeli var. Türkiye, istikrarlı olduğunda bölgenin de kalkınmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin Suriyeli mülteci kadınlar için yaptıklarını önemsediğini ifade eden Gonzalez, Türkiye'de çalışan Suriyeli mülteci kadınların Türkiye ekonomisine katkısının değerli olduğunu söyledi.

"Terörist ile Mülteci Arasındaki Ayrımı Yapmamız Lazım"

ITC Direktörü Gonzalez, ABD Başkanı Donald Trump'ın mültecilere yönelik ABD'ye girişte uygulamaya koyduğu yasaklayıcı politikaları eleştirirken, "Terörist ile mülteci arasındaki ayrımı yapmamız lazım." ifadesini kullandı.

ABD'nin küresel ekonominin itici gücü iken, korumacı politikalarla frenleyici bir güce dönüşeceği endişesini dile getiren Gonzalez, korumacı politikaların küresel ekonomide istikrarsızlık oluşturacağını söyledi.

Gonzalez, "Ekonomilerimiz birbirine bağlı ve Trump'ın korumacı politikaları orta sınıfı korumayacak. Korumacı politikalar, küresel ekonomideki istikrarsızlığı daha da artıracak ve korumacı politikaları uygulayan ülkeler de dahil tüm ülkeleri olumsuz etkileyecek. Bir ülke korumacı ticaret politikaları izlerse diğer ülkeler de karşılık verecektir." şeklinde konuştu.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor