Özellikle yüksek teknoloji alanlarında henüz 20’li yaşlarda yönetici masasına oturan ‘Y Kuşağı’nın içinde bulundukları şirketlere getirdikleri hırs ve enerjiye dikkat çeken Randstad Türkiye Şube Direktörü Sinan Pekşen y kuşağını yönetmede en etkili 5 yöntemiaçıkladı. Detaylar haberimizde..
1980 ile 1999 yılları arasında doğan ve işgücü içinde en büyük nüfusa sahip olan Y Kuşağı, yönetici koltuklarına oturmaya başladı. Günümüzün genç yetenekleri bir elinde sürekli akıllı telefon ile iş yapış biçimlerini değiştirirken, aynı zamanda dijital çağın en bilgili çalışanları konumunda bulunuyor. Liderlik pozisyonlarına geçmeye başlayan ‘Y Kuşağı’nın sahip olduğu becerileri en efektif şekilde yönetmek ve yeteneği elde tutmak ise iş dünyasının önemli gündem maddelerinden biri haline geliyor.
Özellikle yüksek teknoloji alanlarında henüz 20’li yaşlarda yönetici masasına oturan ‘Y Kuşağı’nın içinde bulundukları şirketlere getirdikleri hırs ve enerjinin oldukça heyecan verici olduğuna dikkat çeken Randstad Türkiye Şube Direktörü Sinan Pekşen, “Y Kuşağının kendine özgü bir çalışma stili var. Katıldıkları organizasyonlara genellikle olumlu katkıda bulunuyorlar. 2017 Yılı Yetenek Trendleri Raporu’nda da aynı sonucu görmek mümkün. 29 ülkeden yaklaşık 8 bin çalışanla gerçekleştirilen araştırmada, yüzde 50’lik bir kesim Y Kuşağının liderlik koltuğunda oturmasının şirketlere olumlu etki yarattığını belirtiyor. Burada şirketlerin önem vermesi gereken nokta ‘Y Kuşağı’ olarak adlandırılan bu güçlü grubun, yani geleceğin liderlerinin nasıl etkileşime sokulacağı. Şirketler kendilerine has gereksinimleri doğrultusunda bu yetenekleri kendilerine çekmeli ve ellerinde tutmalı. Dijital yetenekleri, yüksek enerji seviyeleri ve artan beklentileriyle Y Kuşağı, kurumsal değerleri ve çalışma alışkanlıklarını değiştirmeye hazır görünüyor” açıklamasında bulundu.
2017 Yetenek Trendleri Raporu’na göre Y Kuşağını yönetmede en etkili 5 yol
- Onları meşgul edin: Y Kuşağı rekabet ve ödül ile motive oluyor, gelişiyor. Onları bilgi ve becerilerine uygun pozisyonlarda tutmak ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik etmek başarıya ulaşmalarını sağlayacaktır.
- Sürekli geribildirimde bulunun: Y Kuşağı, yılsonunda gerçekleştirilen performans değerlendirmeleriyle, tüm yılı kapsayan bir seferlik incelemelerle yetinmek istemiyor. Performanslarına dair tamamen şeffaf geri bildirimlerde bulunulmasını ve bu geri bildirimlerin düzenli olmasını talep ediyor.
- Liderlik eğitimleri verin: Y Kuşağının yetenekleri ve ihtiyaçları önceki nesillerden çok daha farklı. Onları elinizde tutmak için, duydukları eğitim ihtiyacını karşılamanız gerekir. Onların ihtiyaçlarını net bir şekilde anladığınızdan ve doğru liderlik programlarını geliştirdiğinizden emin olmalısınız.
- Sosyal etkileşimlerini ölçün: İş ortamındaki duygusallık tecrübe ile birlikte gelişme eğilimi gösterir. Bu nedenle Y Kuşağı’na mensup liderlerin, X Kuşağı ve Baby Boomers’lar ile girdikleri etkileşimin boyutunu ve takım ruhunu yakalayıp yakalamadıklarını gözlemleyin.
- Dengenin önemini anlayın: Y Kuşağı, sahip olduğu hırslara rağmen iyi bir iş ve özel yaşam dengesine sahip olmayı arzuluyor. Bu genç kuşağı, kıdemli pozisyonlara geçmeye hazır olmadan önce yakmadığınızdan emin olun!
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.