Dijital Çağın Yeni Starları Sosyal Medyaya Yön Veriyor

Kendine has dili, yeni nesil bakış açısı, ilginç hikayeleri ve kitleleri arkalarından sürükleyen fenomenleriyle adından sıkça söz ettiren sosyal medya, gün geçtikçe etki alanını genişletiyor. Detaylar haberimizde..

Kendine has dili, yeni nesil bakış açısı, ilginç hikayeleri ve kitleleri arkalarından sürükleyen fenomenleriyle adından sıkça söz ettiren sosyal medya, gün geçtikçe etki alanını genişletiyor.

Dijitalin sınır tanımayan yapısı, sosyal medya fenomenlerinin rehberliğinde eğlenceli bir keşif alanına dönüşüyor. Müzikten oyuna, yemekten spora, makyajdan modaya birçok alanda paylaştıkları videolarla büyük beğeni toplayan fenomenler, dijital çağa sosyallikleriyle renk katıyor. Samimiyetleri, içtenlikleri, doğal tavırları ve inandırıcılıklarıyla internetin çehresini değiştiren fenomenler, takipçileriyle güçlü bağlar kuruyor.

YouTube’daki 2.3 milyondan fazla takipçisiyle sosyal medyanın fenomen isimlerinden Burak Oyunda, hayranlarıyla etkileşimini mobil uygulama platformu Empower’ın desteğiyle çıkardığı mobil uygulamasıyla artırıyor. 500 binden fazla indirilmeye ulaşan Burak Oyunda uygulaması her gün aktif olarak 10K+ takipçi tarafından ziyaret ediliyor. Empower, Burak Oyunda için uygulama içi reklam ve sponsorluk desteği de sağlayarak sürdürülebilir gelir modelleri oluşturuyor.

Takipçileri, Burak’a özellikle GTA ve Minecraft gibi çok sevilen oyun videolarından ulaşıyor. Burak’ın keyifli sohbetleri ve eğlenceli formatlar eşliğinde sunduğu oyun videoları takipçilerinde adeta bağımlılık yaratıyor.  Bu güçlü bağ, hayranlarının Burak’a her an her yerden ulaşma isteğini de beraberinde getiriyor.  

500 binden fazla indirilmeye ulaşan Burak Oyunda uygulaması her gün aktif olarak 10K+ takipçi tarafından ziyaret ediliyor. 

Burak, kitleleri arkalarından sürükleyerek sosyal medyaya yön veren fenomenlerden sadece biri. Burak gibi sosyal medya üzerinden kendine ekosistem oluşturmuş ve sosyal medyayı gelir kapısı haline getirmiş bir çok fenomen var. Onlar "Dijital Çağ"ın yeni starları olarak adlandırılıyor. Her geçen gün bu mecraya olan ilgi giderek artıyor ve yeni gelişmeler ışında artmaya da devam edecek gibi gözüküyor

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor