Kamunun AR-GE ve Teknoloji Harcamaları İçin AR-GE Fonu Kuruluyor!

Ağustos 2016'da kurulan Varlık Fonu'nun ardından bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarının Ar-Ge harcamalarını tek elde toplamak için “Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı" adında yeni bir fon daha kuruluyor. Detaylar haberimizde..

Varlık Fonu'ndan sonra yen bir fon daha kuruluyor. Ağustos 2016'da kurulan Varlık Fonu'nun ardından bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarının Ar-Ge harcamalarını tek elde toplamak için “Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı" adında yeni bir fon daha kuruluyor.

12 milyar lira büyüklüğü olması öngörülen “Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı" fonu ile bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan Ar-Ge harcamalarının tek elde toplanması planlanıyor.

Habertürk'ün haberine göre, büyüklüğü 12 milyar lira olması öngörülen Ar-Ge Fonu ile daha çok uydu, fırlatma rampası, yerli oto gibi kritik projelere ilişkin Ar-Ge çalışmaları finanse edilecek.

Ar-Ge kaynaklarının etkin kullanımı, tek elden planlanması, yönetilmesi ve izlenmesi için hayata geçecek fonun yönetimine ilişkin kararlar ise Başbakan başkanlığında kurulacak Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu tarafından alınacak.

Ar-Ge fonuna ilişkin hesap, Sanayi Bakanlığı merkez muhasebe birimi nezdinde açılacak. Hesabın yönetimine yönelik işlemler, bakanlık tarafından yapılacak.

Hangi bakanlığın hangi projesine kaynak aktarılacağı ise Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu tarafından belirlenecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor