Rekabette Geri Kalmamak İçin Dijital Dönüşüm Kaçınılmaz!

2.Türk–Alman İnovasyon Zirvesi, "Sanayi 4.0 – Üretimde Dijitalleşme" ana temasıyla Le Meridien İstanbul Etiler'de gerçekleştirildi. Gedik Holding YK Başkanı Hülya Gedik “Önümüzdeki Süreçte Rekabette Geri Kalmamak ve Dijital Dünya ile Entegrasyon için Dijital Dönüşüm Kaçınılmazdır” dedi. Detaylar

2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi, "Sanayi 4.0 – Üretimde Dijitalleşme" ana temasıyla Le Meridien İstanbul Etiler'de gerçekleştirildi. Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’in açılış konuşması ile başlayan zirve iki ülkeden yenilikçi ve üretici şirketlerin, kurum ve kuruluşların kıdemli yöneticileri, sanayicileri ve bilim insanlarını üretim sanayinde dijitalleşme konularının tartışılması ve kalıcı işbirliklerinin kurulması noktasında bir araya getirdi.

Otomotiv, makine, kimya, yenilenebilir enerji, elektrik, tıbbi ve otomasyon teknolojileri gibi farklı sektörlerden “Sanayi 4.0” alanında çalışmalar yürüten yenilikçi ve teknoloji ağırlıklı uluslararası firmaların alanında uzman CEO ve genel müdürleri ile uluslararası satış, iş geliştirme ve Ar-Ge´den sorumlu üst düzey yöneticileri zirvede AR-GE ortaklıklarının kurulması, yatırım olanakları ve sürdürülebilir inovasyon işbirliklerinin arttırılması konularını tartıştılar.

Bu seneki zirvenin açılış konuşmasını yapan Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Türk-Alman endüstriyel ilişkilerinin köklü geçmişini hatırlatarak başladığı konuşmasında 4. Endüstri Devrimi: Sanayi 4,0, dijital dönüşüm ve yakın gelecekteki etkileri üzerine görüşlerini sundu.

İnsanlığın kapsamı ve karışıklığı bakımından daha öncekilerle karşılaştırılamayacak ölçüde bir teknolojik devrimin başlangıcında olduğunu belirten Hülya Gedik, önümüzdeki süreçte tüm sektörleri etkileyecek yeni iş ve çalışma modelleri ortaya çıkacağını ve bu modellerin daha hızlı, insanüstü iş ve çalışma süreçlerini de beraberinde getireceğini söyledi.

Rekabette geri kalmamak ve dijital dünya ile uyum içinde olabilmek için dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirten Hülya Gedik, şu an en önemli gündem maddelerinin “dijital dönüşümü” 54 yıldır faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin tüm departmanlarındaki iş süreçlerine uygulayabilmek olduğunu söyledi. Akademik kısımda ise İstanbul Gedik Üniversitesi’nde “Dijital Dönüşüm Merkezi” kuracaklarına değinen Hülya Gedik, bu konuda bilgi almak isteyen sanayi veya hizmet kolundaki şirketlere bu iş süreçlerini anlatma ve hazırlamada rehberlik yapacaklarını söyledi.

Zirve kapsamında katılımcılara dağıtılan, İstanbul Gedik Üniversitesi yayınlarından çıkan John Markoff‘un Sevgi Dolu Makineler adlı kitabına da değinen Hülya Gedik “4. Sanayi Devrimi ile birlikte artık “ dijital çağı “ konuşuyoruz. İletişimimiz, pratik ve taşınabilir olmasından dolayı akıllı telefonlara dönüşmüş vaziyettedir. İş hayatımızda da her alanda dijitalleşmeye doğru dönüşüm yaşamaktayız” diyerek dijitalleşmenin firmaların iş yapış şekilleri ve organizasyonlarında önemli değişimler yaratacağının altını çizdi.

Zirvenin 2. gününde gerçekleştirilen “Smart Manufacturing for the Future (Gelecek için Akıllı Üretim)” başlıklı genel oturumda ise Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak konuşmacı olarak yer aldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor