Yazılımcılar "Çevik Test”i Konuşmak İçin İstanbul'da Buluşacak

Yazılım testinin önemi günden güne artmaya devam ederken, bu alanda gerçekleştirilen en köklü ve geniş kapsamlı etkinliklerden Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nın sekizincisi 25 Nisan’da gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Yazılım testinin önemi günden güne artmaya devam ederken, bu alanda gerçekleştirilen en köklü ve geniş kapsamlı etkinliklerden Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nın sekizincisi 25 Nisan’da gerçekleştirilecek. “Çevik (agile) test” temalı etkinliğin açılış konuşmasını yapacak olan Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, hangi BT projelerinin çevik metodolojilere daha uygun olduğu konusunda değerlendirmelerde bulundu.

8. Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nın açılış konuşmasını yapacak olan Yitmen, hangi BT projelerinde çevik metodolojilerin kullanılabileceğini değerlendirdi. Yitmen, BT projelerinde başarının sırrının metodoloji ya da araçtan çok takımın yetkinliklerinde yattığını söyledi.

Çevik Testte Başarının Sırrı Takım DNA’sı

Çevik metodolojilerin diğer metodolojilerden farklı olarak proje ekiplerinden beklediği yetkinliklere dikkat çeken Yitmen’e göre bunlar, değişime ayak uydurmak, işbirliği, bir bütün olarak hareket etmek, tek takım tek proje ve kendini yönetmek şeklinde sıralanıyor. Bu yetkinliklerin danışmanlık tarzı müşteri odaklı bir çalışma mantığını da beraberinde getirdiğini ifade eden Yitmen, “Çevik metodolojileri başarıyla uygulayan takımların bu yetkinliklerine baktığımız zaman, aslında başarının metodolojiden veya o projede kullanılan bir araçtan değil, takımın kendisinden ve DNA’sından kaynaklandığını net bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

Çevik metodolojilerin sağladığı en büyük avantajın, söz konusu yetkinliklere sahip takımlara diğer metodolojilere göre daha uygun bir çalışma ve hareket alanı yaratması olduğunu söyleyen Koray Yitmen, “Yoksa bu yetkinliklere sahip bir takımın şelale veya spiral bir metodolojide de başarısız olacağını düşünmüyorum. Çevik metodolojiler bir anlamda katalizör görevi görüyor. Bu yüzden ‘Hangi projede çevik metodolojiler kullanmalıyız’ sorusunun yanıtı projenin ölçeğinde değil, takımın yetkinliklerinde aranmalıdır” diye konuştu.

Dört Keynote Konuşmacı

Türkiye’den ve bölgeden BT profesyonellerini ağırlamaya hazırlanan TestIstanbul Konferansı’nda bu yıl dört keynote konuşmacı yer alacak. Bu isimlerden Squerist Yönetici Danışmanı Jan Jaap Cannegieter, modern test sürecinin karakteristikleri; DevelopSense Yöneticisi Michael Bolton, çevik kontekstte rapid test; XBOSoft CEO’su Philip Lew ise etkin bir çevik testin yedi özelliği başlıklarında konuşacak. Etkinliğin diğer konuşmacısı ise BNP Paribas Fortis Belçika Test Yöneticisi Khalid Allem.

TestIstanbul Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.testistanbul.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor