TÜBİTAK'tan Girişimcilere 150 Bin Liralık Hibe!

TÜBİTAK, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği verecek. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği verecek. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerini belirterek, "Adaylar, bu yıl 150 bin liraya yükseltilen yüzde 100 hibe destekten yararlanmak için yarışacak. İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak." dedi.

Ergin, AA muhabirine TÜBİTAK'ın 62 milyon lira bütçeli "Bireysel Genç Girişim Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'ın 2012 yılından itibaren yürütülen "Girişimcilik Aşamalı Destek Programı"nın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı" ile birleştirildiğini anlatan Ergin, 2 programın 2017 çağrı dönemi itibarıyla "Bireysel Genç Girişim Programı" adı ve yenilenmiş içeriğiyle uygulamaya alındığını bildirdi.

TÜBİTAK, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği verecek. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerini belirterek, "Adaylar, bu yıl 150 bin liraya yükseltilen yüzde 100 hibe destekten yararlanmak için yarışacak. İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak." dedi.

Ergin, AA muhabirine TÜBİTAK'ın 62 milyon lira bütçeli "Bireysel Genç Girişim Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'ın 2012 yılından itibaren yürütülen "Girişimcilik Aşamalı Destek Programı"nın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı" ile birleştirildiğini anlatan Ergin, 2 programın 2017 çağrı dönemi itibarıyla "Bireysel Genç Girişim Programı" adı ve yenilenmiş içeriğiyle uygulamaya alındığını bildirdi.

"Yüzde 100 Hibe Desteği Vereceğiz"

Revize edilmiş teknogirişim programıyla girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerine dikkati çeken Ergin, bu kapsamda girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri oluşturmaya devam edeceklerini vurguladı. Programın 1. aşama sürecinin mentorlük, iş birliği ağlarının oluşturulması, müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde yeniden tasarlandığının altını çizen Ergin, "İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, uygulayıcı kuruluşlardan onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK'a başvurarak bu yıl 150 bin liraya yükseltilen yüzde 100 hibe desteğinden yararlanmak için yarışacak." ifadesini kullandı.

Ergin, programa yapılacak iş fikri başvurularının, önceki yıllardan farklı olarak bu sene 2 ayrı çağrı döneminde kabul edileceğini belirterek, "İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak. Girişimci adayı, başvurduğu uygulayıcı kuruluşla birlikte iş fikrinin olgunluğu ve takımın hazırlık seviyesi doğrultusunda başvuru yapacağı çağrı dönemine karar verecek. TÜBİTAK böylece ilk çağrı dönemi için iş fikri başvurusu hazır olmayan girişimci adaylarına aynı çağrı yılı içinde ikinci bir fırsat sunmuş olacak." şeklinde konuştu.

Girişimcilerin çağrı kapsamında herhangi bir konu ve sektör ayrımı gözetilmeksizin, tüm teknoloji alanlarında iş fikri başvurularını TÜBİTAK'ın belirlediği Bireysel Genç Girişim Programı uygulayıcı kuruluşlarına yapabileceğini kaydeden Ergin, katma değeri yüksek ürün yaratma hedefindeki adayların başvurularını beklediklerini dile getirdi.

Bireysel Genç Girişim Programı  ve uygulayıcı kuruluşları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor