TÜBİTAK SAGE Tarafından Geliştirilen "Kanatlı Güdüm Kiti" Göreve Hazır!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen "Kanatlı Güdüm Kiti"nin yerli imkanlarla geliştirildiğini söyledi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen "Kanatlı Güdüm Kiti"nin ilk parti teslimatlarının mayısta yapılacağını belirterek, "Seri üretim çalışmaları için üretici sanayi kuruluşu belirlendi ve sözleşme aşamasına gelindi." dedi.

Özlü, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen söz konusu projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti'nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındığını ve sınır ötesi operasyonlarda aktif kullanıldığını anlatan Özlü, bunun ardından Kanatlı Güdüm Kiti'nin de yerli imkanlarla geliştirildiğini söyledi.

Özlü, Kanatlı Güdüm Kiti'nin, ocakta F4 2020 uçaklarına, mart ayında ise F 16 savaş uçaklarına ilişkin sertifikasyon işleminin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Haberin tamamı için: https://www.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=278090c7-3136-4668-a56e-2e643b13fdd6

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor