Uzaktan Çalışma Kültürü Geliştikçe Beyin Göçü Azalabilir!

Teknolojinin geldiği noktada artık çalışanları işe giriş ve çıkış saatleriyle ölçmek her geçen gün anlamsızlaşıyor. Daha anlamlı veriye daha hızlı ulaşmanın binlerce farklı yolu var. Bunlardan biri ise uzaktan çalışmak. Uzaktan çalışma kültürü ile beyin göçü giderek azalıyor. Detaylar haberimizde..

Teknolojinin geldiği noktada artık çalışanları işe giriş ve çıkış saatleriyle ölçmek her geçen gün anlamsızlaşıyor. Daha anlamlı veriye daha hızlı ulaşmanın binlerce farklı yolu var. Bu yolları geliştirip farklı kademeler için sınayan şirketler artık çalışanlarının uzaktan ne kadar verimli çalışabildiklerini, ne kadar çıktı ürettiklerini ölçebiliyorlar. Veriye dayanmayan performans notları artık tarih oluyor.

Uzaktan çalışma sistem ve yöntemlerinin gelişmesi Türkiye için ciddi bir fırsat anlamına geliyor. Özellikle yazılım geliştirme, destek, finans/muhasebe ve pazarlama alanlarında öne çıkan bu teknolojiler Türkiye'nin kabiliyetli insanlarının beyin göçü ile yurtdışına çıkmadan kendi ülkelerinde çalışabilmelerine olanak sağlıyor. Bu da hem kalifiye insan gücünün hem de yaratılan katma değerin ülke içerisinde kalmasına yardım ediyor.

Dünya üzerinde uygulanan yeni metodlar o kadar iyi çalışıyor ki Amerika'nın yanısıra Türkiye'den de bazı şirketler bu metodları kullanarak daha az insanla daha çok sonuç üretme hedefine erişebiliyor ve hedeflerini geliştirmek için de her geçen gün yeni sistemler, modeller geliştirmeye çalışıyorlar. Özellikle yeni jenerasyonların iş hayatına girmeye başlamasıyla geleneksel çalışma sisteminin esneyeceğine hatta çökeceğini düşünen öncüler şimdiden bu konu hakkında ciddi adımlar atmaya başladılar.

Kendini dünya üzerinde uzaktan çalışma kültürünü ve teknolojilerini geliştirmeye adayan Crossover markası zamandan ve mekandan bağımsız olarak dünya üzerindeki dahi yetenekleri bularak, kendi ülkelerinden ayırmadan, belirli bir zaman mesaisi harcayarak farklı ülkelerdeki firmalara çalışmalarına ve kendi ülkelerinde kazanabilecekleri gelirden çok daha fazlasını kazanmasına imkan sağlıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor