Ar-Ge ve İnovasyon Desteği İle 'Kalp Tamir Kiti' Geliştirdi!

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Mahmut Tokur KOSGEB'ten aldığı Ar-Ge ve İnovasyon desteği ile Kalp Tamir Kiti geliştirdi. Detaylar haberimizde..

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Mahmut Tokur, KOSGEB'ten aldığı Ar-Ge ve İnovasyon desteği ile Kalp Tamir Kiti geliştirdi. 

Canlı halde iken sağlık ekiplerinin ulaştığı hastaların hayatta kalabilmelerini temin etmek amacı ile hastanın hastaneye transferi sırasında ambulansta ve acil serviste kanamayı durduracak bir aparat veya metod geliştirme amacıyla çalışmalara başlayan Dr. Tokur, 2011 yılı içerisinde KOSGEB aracılığı ile projesini yürütmek için Ar-ge projesi desteklerine başvurdu. Bir şirket kurması koşulu ile KOSGEB tarafından projesinin desteklenmesine karar verilen Tokur, Kendisi devlet memuru olduğu için şirket kuramayacağından babası ile birlikte bir Ar-ge şirketi kurarak aldığı Ar-Ge ve İnovasyon desteği ile Kalp Tamir Kiti geliştirdi. 

Haberin tamamı için: http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/haftaninkobisi/0/haftanin-kobi-girisimcisi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor