Kadın Girişimci Türkiye'nin 2. Büyük Kuşkonmaz Üreticisi Oldu

ODTÜ İşletme Bölümü mezunu Aslı Aksoy, doğduğu Muğla Ula'da 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde 1,5 ayda 5 tona ulaştı ve Türkiye'nin 2. büyük üreticisi oldu. Detaylar haberimizde..

ODTÜ İşletme Bölümü mezunu Aslı Aksoy, doğduğu Muğla Ula'da 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde 1,5 ayda 5 tona ulaştı ve Türkiye'nin 2. büyük üreticisi oldu.

ODTÜ İşletme Bölümü'nden 2003 yılında mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak İstanbul'da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışırken Amerika'ya iş gezisine giden 37 yaşındaki Aslı Aksoy'un hayatı, New York şehrinde yediği kuşkonmaz ile değişti. 13 yıllık iş hayatını bir kenara bırakıp Yeşilçam'da 42 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı. Türkiye'nin Eskişehir'den sonra ikinci büyük kuşkonmaz üreticisi konumuna geçen Aslı Aksoy, 7 aylık üretim sezonunda 15 ton hedeflediği kuşkonmaz üretiminde ilk 1,5 ayda 5 tona ulaştı.

Haberin tamamı için: http://www.haberler.com/mugla-dan-kuskonmaz-fiskiriyor-9536403-haberi/

Haberler.com kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.668 kişi okudu.
Kategori: Kadın Girişimci, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor