Hayal Edin Gerçekleştirelim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu!

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’de ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül "Senin Tasarımın Senin Hayatın" projesiyle Akdeniz Üniversitesi’ne gitti Detaylar haberimizde..

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’de ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül "Senin Tasarımın Senin Hayatın" projesiyle Akdeniz Üniversitesi’ne gitti.

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı sosyal sorumluluk yarışması “Hayal Edin Gerçekleştirelim” finalinde “Büyük Ödül”ü “Toplumsal” kategorisindeki ‘Senin Tasarımın Senin Hayatın’ projesiyle Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden Furkan Kutay Kurumaz kazandı. Aralarında İbrahim Betil, Fügen Toksü, Yasemin Salih, Fatoş Karahasan, Cem Seymen, Özlem Denizmen, Can Yılmaz ve Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz’in bulunduğu seçkin jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile kazananlar ödüllerine kavuştu.

Bu yıl 156 farklı üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören 1.458 öğrencinin başvurduğu yarışmaya, Çevre, Eğitim, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür-Sanat, Sağlık-Spor ve Toplumsal olmak üzere 6 kategoride, toplam 2.080 proje başvurusu alındı. Geçtiğimiz yıla kıyasla yarışmaya başvuran proje sayısında yüzde 126 oranında bir artış gerçekleşti. Büyük ödüle layık görülen proje, “Toplumsal” kategorisinden çıktı.

Üniversitelilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın, 27 Nisan 2017 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Hayal Edin Gerçekleştirelim web sitesi üzerinden sosyal medya oylaması ile seçilen projeye ‘Sosyal Medya Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategoride “Birincilik”, “İkincilik”, “Üçüncülük”, “Dördüncülük” ve “Beşincilik” ödülleri takdim edildi.

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Ödül Töreni’nde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz; “Kredi Kayıt Bürosu olarak her yıl düzenlediğimiz Hayal Edin Gerçekleştirelim yarışmasında amacımız üniversitedeki gençlerimizin toplumsal duyarlılık konusundaki girişimci ve geniş vizyonlu bakış açılarını ortaya çıkarmak ve bu konudaki motivasyonlarını artırmalarını sağlamak. Memnuniyetle görüyoruz ki; genç neslimiz toplumsal duyarlılık konusunda çok önemli bakış açılarına sahip. Gelecekte karar verici konumuna geçecek gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek ve yaratıcı enerjilerini bu alana yönlendirmek hedefiyle başladığımız yarışmada, bu yıl katılım konusundaki yüksek artış bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu yıl yarışmamıza 1.458 öğrencinin bireysel ve grup olarak hazırladığı toplamda 2.080 proje başvurusu oldu. Geçen yıla göre yüzde 126 oranında artarak 2.080’e ulaşan proje sayısı bize bu yarışma ile ilgili başlangıçta koyduğumuz hedefleri her yeni dönemde katladığımızı bir kez daha gösteriyor. Bugüne kadar yarışmamıza inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, üniversitelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan değerli gençlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük Ödül Antalya’ya Gitti!

Yarışmada, “Büyük Ödül”ü jüriden en yüksek puanı alarak, “Toplumsal” kategorisindeki ‘Senin Tasarımın Senin Hayatın’ projesiyle Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden Furkan Kutay Kurumaz kazandı.

Bu yılki Sosyal Medya Ödülü, Sağlık & Spor kategorisinde yarışan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Ekremcan Arslan, Satı Kaya ve Şura Ödevoğlu'na ait Huysuz Çirkin grubunun 'En Güzel %1' projesine gitti. Proje sahipleri 5.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı.

Her kategoride jüri üyelerinden en yüksek puanı alan kategori birincileri 5.000 TL’lik ödülün sahibi olurken, kategori ikincileri 3.000 TL , kategori üçüncüleri 2.000 TL, kategori dördüncüleri 1.000 TL ve kategori beşincileri 500 TL’lik para ödülünü kazandı.

Kategori Birincileri
Kategori Proje Adı Öğrenci Adı Üniversite
Çevre Bi Saksı Sağlık, Bi Saksı Doğallık Ayşegül Şafak – Damla Özata Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu
Eğitim  Sanal Da Olsa Gerçeklik Kat Batuhan Onan – Yunus Emre Demir – Soner Eroğlu Akdeniz Üniversitesi
Findeks Finansal Okuryazarlık  Tasarruf Et, Geleceğini İnşa Et Merve Ayhan – Zülal Korkut Karadeniz Teknik Üniversitesi
Kültür-Sanat Çantamın Gözü Beyzanur Bulut – Melike Görgülü Ankara Üniversitesi – Gazi Üniversitesi
Sağlık & Spor  En Güzel %1 Ekremcan Arslan – Şura Ödevoğlu – Satı Kaya Akdeniz Üniversitesi
Toplumsal Senin Tasarımın Senin Hayatın Furkan Kutay Kurumaz Akdeniz Üniversitesi

“Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hayaledingerceklestirelim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor