Faruk Özlü Üretim Reform Paketini Açıkladı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖzlüÜretim Reform Paketi'nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıkları 77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni, tüm ilgili STK'lar ve kuruluşların görüşlerini alarak hazırladıklarını belirten Özlü, paketin mayıs ayı içinde Meclisten geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özlü, sanayinin geliştirilmesi ve üreticinin desteklenmesi noktasında, kapsamlı bir paket oluşturduklarına işaret ederek, piyasa gözetim ve denetimini esas alan sanayi ürünleri güvenliğiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve onu da yıl sonuna doğru TBMM'ye göndermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Üretim Reform Paketi'nin getirdiği yeniliklere dikkati çeken Özlü, şunları kaydetti:

"Bu yasayla, sanayicinin mali yüklerini azaltıyoruz, yeni teşvikler getiriyoruz, kent içinde kalan sanayi sitelerini taşıyoruz, yüksek parsel fiyatlarına düzenleme getiriyoruz, sanayi parseli arzını hızlandırıyoruz. OSB'lerin altyapı ve lojistik ağını geliştiriyoruz, OSB uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz, üretime hazır sanayi parselleri oluşturuyoruz. Özel endüstri bölgesi kurmanın önünü açıyoruz ve imkanı getiriyoruz. Üretime hazır sanayi alanları oluşturuyoruz, üniversitelerin araştırma geliştirme kapasitelerini artırıyoruz, sanayi sektörüne yönelik eğitim programları oluşturuyoruz, nitelikli iş gücü istihdamını artıyoruz, yerli üretim yapanları destekliyoruz."

Haberin tamamı için: https://www.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=6f51caa3-6fcf-4140-9797-fec05874a12a

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.991 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, KAMU, Reel Sektör
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor