Girişimcilikte Önce Kadın Yarışmasının Başvuruları Ağustos'a Kadar Sürecek!

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” kapsamında düzenlenen “Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması”na başvurular başladı. Detaylar haberimizde..

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” kapsamında düzenlenen “Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması”na başvurular başladı.

Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi”nde yarışma heyecanı başladı. Proje kapsamında Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas’ta düzenlenen teknoloji ve girişimcilik eğitimlerine katılan kadın kursiyerlerin başvurabileceği “Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması”, kursiyerlerin projenin online satış sitesi oncekadin.gov.tr’ye üye olmalarını ve ilan girmelerini teşvik ederek başarı hikâyeleri çıkarmak amacıyla düzenleniyor. Toplam 50 bin TL’yi aşkın sermayenin verileceği “Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması” ile kadınların gelecek planlarına destek olunacak. Başvuruların Ağustos ayında sona ereceği yarışmanın ödül töreni ise Kasım ayında yapılacak.

“Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması”nın duyurusu, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin’in katılımıyla Trabzon’da düzenlenen toplantıda yapıldı.

Colman Deegan: “Kadın girişimcileri destekliyoruz”

Toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasının ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasının “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar 29 milyon TL’lik sosyal yatırım yaparak 4 milyona yakın insanın hayatına dokunduk. 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz projelerle 11 bini aşkın kadın girişimciye ulaştık ve 2,5 milyon TL’yi aşkın sosyal yatırım yaptık. ‘Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’ ile kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye tam katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Projenin ilk yılında 10 bin kadına ulaşmıştık. Yeni dönemde 10 bin kadına daha eğitim vererek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Projemize katılan kadın kursiyerlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelecek planlarına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz ‘Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Yarışma sonunda kazananlara sunacağımız sermayeyi geçen yıla göre iki kat artırarak 50 bin TL’nin üzerine çıkardık. Vodafone olarak, kadınlara istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz.”

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, şöyle konuştu:

“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen projelerden biri olan ‘Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin amacı, sosyal ve ekonomik imkânları kısıtlı kadınlar başta olmak üzere tüm yetişkinlerin eğitim yolu ile temel becerilerinin arttırılarak mesleki yeterlilik kazanmalarını, istihdama katılmalarını ve sosyal ekonomik imkânlarının artmasını sağlamaktır. Halk Eğitimi Merkezlerinin kapasitelerini artırarak beceri geliştirme, mesleki eğitim ve istihdam üzerinde ulusal stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılım oranları bizleri mutlu etse de takdir edersiniz ki yeterli değildir. Daha çok kadınımızın potansiyelini ve gücünü milletimize katmalıyız. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, hayatları boyu girişimci olacak kadınları Türkiye’ye kazandiracak olmaktan büyük heyecan duymaktadir. Bu nedenle, ilk dönemde başlattığımız 10 ilimize ilave olarak bu yıl ikinci 10 ilimizle süreci inkıtaya uğratmadan devam etmenin mutluluğu yaşıyoruz. Bugün burada yarışma formatı ile gündeme aldığımız Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, kadınların bu potansiyelini ortaya çıkarmayı, onları ekonomide daha etkin ve söz sahibi yapmayı hedefliyor. Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak, hem üretim yapacak hem de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacaklardır. Kadınlar kazandıkça yoksulluk yenilecek, Türkiye yenilenecektir.”

Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin şunları kaydetti:

"Teknolojinin getirdiği imkanlar ve yenilikler ile gelişmeyi tüm topluma yaygınlaştırmaya çalışan Vakfımız, bilişimin ekonomideki payının artması için, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerini teşvik edecek ekonomik ve sosyal çalışmalar yapmaya tüm gücüyle devam ediyor.Kadınlarımızın işgücüne katılım ve istihdam oranlarında maalesef gelişmiş Ülkeler ortalamasının gersinde kaldığımızı üzülerek görüyoruz. Arzu ettiğimiz sosyal ve ekonomik refah düzeyine erişmek istiyorsak, kadınlarımızın üretkenlik potansiyelini iyi değerlendirmeli, yaygın eğitim ve e-öğrenme gibi olanakları kadınlarımızın hizmetine sunarak, onların çalışarak, üreterek kendilerine, ailelerine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak tanımalıyız. Türkiye Bilişim Vakfı olarak, bilgi birikimimizi böylesine anlamlı bir projede kullanmaktan büyük mutluluk duyduk. Tabii en önemlisi bireysel katılımları sonrası elde ettikleri başarılar ile çevrelerine örnek olan, model olan kadınlarımız teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.”

Toplam ilan ve satış sayısı ile toplam satış tutarı üzerinden yapılacak değerlendirmeyle jüriye sunum yapmaya hak kazanan ilk 10 kadın belirlenecek. Adaylar, proje jürisine bir sunum yaparak projeyle elde ettikleri başarıyı ve yaşadıkları değişimi anlatacak. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle hak kazanan ilk 5 kadın belirlenecek. Aynı zamanda bu yıl verilecek ödüllere ek olarak projeye bu zamana kadar katılan tüm kursiyeleri tanıtmak ve dijital yeteneklerini desteklemek amacıyla online bir halk oylaması düzenlenecek. Kasım ayında düzenlenecek törende, birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin 500 TL ödül verilecek, iki kişiye 3’er bin TL değerinde Jüri Özel Ödülü sunulacak. Halk oylaması kazananı ise 15 bin TL ile ödüllendirilecek.

Trabzon’da 1.500 Kadına Eğitim Verilecek

“Girişimcilikte Önce Kadın Projesi”nin ikinci döneminde toplam 72 Halk Eğitim Merkezi’nde 140 danışman öğretmenin liderliğinde yaklaşık 6 ay boyunca 10 bin kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimleri verilecek. Proje, Trabzon’da da 10 Halk Eğitim Merkezi’nde 15 danışman öğretmenin liderliğinde yürütülüyor. Bu sayede Trabzon’da yaşayan 1.500 kadına eğitim verilerek gelir elde etmeleri sağlanacak.

Hedef 20 Bin Kadın

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” Nisan 2015’te hayata geçirildi. İlk yılında 10 bin kadına ulaşarak 15 milyon TL’yi aşkın ekonomik değer yaratan projenin yeni döneminde de 10 bin kadına daha eğitim verilerek toplam 20 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

“Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.oncekadin.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci olmak isteyen kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor