Suriyeli Mülteciler Türkiye’nin 81 ilinden Gelen Gençler ile Buluşuyor!

Suriyelilerin girişimcilik becerilerini ve iş kurma süreçlerini destekleyen ve insan kaynağını ülke ekonomisi için artı değer haline getirmeyi amaçlayan İMECE Programı kapsamında, Suriyeli girişimci adayları Ankara’da, 81 ilden gelen Türk akranları ile buluşacak. Detaylar Haberimizde

Suriyelilerin girişimcilik becerilerini ve iş kurma süreçlerini destekleyen ve insan kaynağını ülke ekonomisi için artı değer haline getirmeyi amaçlayan İMECE Programı kapsamında, Suriyeli girişimci adayları Ankara’da, 81 ilden gelen Türk akranları ile buluşacak. 

Türkiye’nin 81 ilinden gelen 300 gencin katılımıyla, “Gençlik ve Kariyer” teması çerçevesinde düzenlenecek toplantıya, İMECE Programı kapsamında Suriyeli girişimci adayları da katılacak. Suriyelilerin, Türkiye’deki akranları ile buluşma şansı yakalayacağı etkinlik, 15 Mayıs Pazartesi günü, Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de gerçekleşecek.

Habitat Derneği tarafından düzenlenen toplantı, “Gençlik ve Kariyer” teması çerçevesinde, Türkiye’nin dört bir yanından 300 gencin katılımıyla gerçekleşecek. Öte yandan toplantıya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) Türkiye ve MENA Bölgesi Yetkinlik Programları Yöneticisi Damla Taşkın da katılım gösterecek. İMECE ve girişimcilik üzerine atölyeler ve panellerin de yapılacağı etkinlik, 15 Mayıs Pazartesi günü, Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de olacak.

“Suriyeliler İçin Önemli Bir Fırsat”

Türkiye'nin 9 ilinden yaklaşık 60 Suriyelinin katılımı ile gerçekleşecek etkinlik hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “İMECE Programı kapsamında, ‘Gençlik ve Kariyer’ teması çerçevesinde düzenlenen toplantıya Suriyelileri de dahil ettik. Suriyeli mültecilerin Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşları ile tanışabilecekleri ve aynı zamanda Türk akranları ile bir araya gelebilecekleri bir etkinlik olacak. Türkiye'deki girişimcilerin kariyer yolculuklarını dinleyecek ve onlarla ilişki kurabilecekler. Öte yandan, ülkemizde yapılan gençlik faaliyetlerini gözlemleme şansı yakalayacak Suriyeliler, Türkiye’nin en kapsamlı gençlik raporunun sonuçlarını da dinliyor olacaklar. Kişisel gelişimleri için ise paneller ve atölye çalışmaları yapılacak” açıklamasında bulundu.

15 Mayıs, Pazartesi
08.30 – 10.00  Kahvaltı
10.00 – 10.30 

UGP Tanıtım Filminin İzlenmesi ve Açılış Konuşmaları

  • Sezai Hazır - Habitat Derneği
  • Bartu Gündoğdu - UGP Yürütme Kurulu Üyesi
  • Damla Taşkın - UNHCR
10.30 – 12.30 

Panel: Farklı Bir Kariyer: Girişimcilik

  • Sedat Kılıç – ALSE Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Civan Sözkesen – FUNİKA Holding Yönetim Kurulu Bşk. Yrd.
  • Dr. Ali Ercan Özgür– IDEMA Kurucu Ortağı
  • Ayşe Şule Bilgiç – Düşyeri Yapım Kurucusu
  • Başak Saral – Habitat Derneği (Moderatör)
12.30 – 13.30  Öğle Yemeği
13.30 – 19.00   Atölye Çalışmaları

İMECE Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://www.imecevakti.org/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor