Türkiye’deki Yapay Zeka Yatırımları Bir Yılda 11 Kat Arttı!

IAB Türkiye’nin verilerine göre, 2015 yılında 78,5 milyon lira olarak ölçülen programatik harcamaları, bir önceki yıla göre yaklaşık 11 kat artış göstererek 993,8 milyon liraya ulaştı. Detaylar haberimizde..

Yapay zeka temelli dijital pazarlama çözümleri, Türkiye’deki programatik pazarının büyümesini hızlandırıyor. IAB Türkiye’nin verilerine göre, 2015 yılında 78,5 milyon lira olarak ölçülen programatik harcamaları, bir önceki yıla göre yaklaşık 11 kat artış göstererek 993,8 milyon liraya ulaştı.

IAB Türkiye’nin ölçümde yaptığı değişiklikler ve önceki yıl bazın düşük alınması nedeniyle bu kadar fark oluştuğuna dikkat çeken RTB House Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Türkiye’deki dijital pazarlama uzmanları programatik süreçlerin getirdiği faydaları göz önünde bulundurarak kararlar almaya başladılar. Bu da harcamaların bu yönde artmasına sebep oldu” dedi.

Yapay Zeka Yatırımları Artıyor

MarketandMarkets raporuna göre, yapay zekâ pazarı 2015-2020 yıllarında yıllık yüzde 53,65’lik büyüme ile 2020 yılına kadar 5,05 milyar dolara ulaşacak. Bu ciddi büyümenin en önemli sebeplerinden biri ise yapay zekâ temelli reklamcılık ve medya endüstrisinde kendiliğinden öğrenen makinelerden oluşan zekânın alt kategorisi “makine öğrenim teknolojisi” olarak görülüyor. Tüketici davranışlarını belirleyerek satın alma alışkanlıklarını ölçmek için medya ve reklamcılık sektörünün yapay zekâ pazarının büyümesindeki en önemli pazar olması bekleniyor.

Beynimizdeki biyolojik nöronlardan ilham alan bir matematik modelini kullanan teknoloji, herhangi bir insan uzmanlığına ihtiyaç duymaksızın tüketicilerin satın alma potansiyelini gösteren daha gerçekçi, daha zengin ve makine ile yorumlanabilir kullanıcı tanımlamalarını mümkün hale getiriyor. Dönüşüm oranı algoritmaları yalnızca tıklama verilerini toplamak ve yorumlamakla kalmıyor, kullanıcıların gezindiği teklifler, ilgilendiği kategoriler, sepete attığı ürünler ya da arama taktikleri de ele alarak her bir bireyin potansiyel satın alma sürecinin daha net bir resmini ortaya çıkarıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor