Türk Bilişim Şirketleri Gelirlerini Arttırmayı Başardı!

Türkiye bilişim sektörünün gelişimini gözler önüne sermesi ve yeni potansiyellerin açığa çıkarılması adına en önemli veri kaynağı kabul edilen “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” için başvuru süreci tamamlandı ve dikkat çekici veriler şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye bilişim sektörünün gelişimini gözler önüne sermesi ve yeni potansiyellerin açığa çıkarılması adına en önemli veri kaynağı kabul edilen “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” için başvuru süreci tamamlandı ve dikkat çekici veriler şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Şirketlerin %70’i Gelirini Artırdı

Bilişim 500 araştırması için sunulan veriler, bazı sürpriz gelişmeleri de gözler önüne serdi. Son başvuru tarihine kadar gelen verilere göre, bilgi veren şirketlerin yüzde 70’inin gelirleri bir önceki yıla göre artmış durumda. Başvuran şirketlerin yüzde 27’sinin gelirlerinde ise geçen seneye göre azalma söz konusu oldu. Gelirleri artan şirketlerin ortalama büyümesi de dikkat çekici seviyede gerçekleşti. Yüzde 36 olarak tespit edilen ortalama büyüme; Türkiye bilişim sektörünün, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen canlanma gösterdiğinin işareti.

17 Şirket %100’ün Üzerinde Büyüme Gösterdi

Dikkat çekici büyüme rakamlarının derinlemesine analizi, bazı şaşırtıcı verileri de ortaya koyuyor. Araştırmaya katılan 17 şirketin %100’ün üzerinde büyümüş olması, araştırmada ortaya çıkan en önemli erken verilerden biri. Bu 17 şirketin cirolarının toplamı 600 milyon TL olarak gerçekleşti.

Araştırmaya katılan şirketlerin %34’ü, Türkiye bilişim pazarının büyüme öngörüsü olarak Bilişim 500 tarafından ortaya konan %18 sınırını geçmiş durumda.

Bu yılki Bilişim 500 araştırmasında dikkat çeken bir başka veri ise 100’e yakın yeni başvurunun bu yıl sıralamaya giriyor olması.

Gelirleri Azalan Şirketler %19 Küçüldü

Her ne kadar araştırmaya başvuran şirketlerle ilgili veriler önemli oranda moral veriyor olsa da, bazı şirketlerin bu yıl gelir bazında küçülme yaşadığı da görünüyor. Gelirleri azalan şirketlerin ortalama küçülme oranı %19, en yüksek daralma ise yüzde 64 olarak saptandı.

BThaber A.Ş. tarafından, M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. ve Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi işbirliği ile düzenlenen araştırmanın sonuçları; 12 Temmuz Çarşamba günü, İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenecek olan törenle açıklanacak. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor