KOBİ’lerin Geleceği İçin Endüstriyel Dönüşüm Olmazsa Olmaz!

TOSYÖV, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB işbirliği ile DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. KOBİ Zirvesi gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

TOSYÖV, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB işbirliği ile DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. KOBİ Zirvesi gerçekleştirildi.‘Endüstriyel Dönüşümle, Geleceğin Kobileri’ ana temasıyla düzenlenen zirvede, Türk ekonomisinin yapı taşı olan KOBİ’leri bekleyen gelecek, işletmelerin dijitalleşme ve inovasyon ile sağlayacakları rekabet avantajları gibi konular uzman isimler tarafından masaya yatırıldı.

25 Mayıs Perşembe günü yapılan zirvede; T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOSYÖV Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü İsmet Gergerli ve davetliler yer aldı.

“Yaşanan Çağ Değişiminde Dönüşüme Hazır Olmak Şart”

Toplantıda konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, KOBİ’lerin, üstlendikleri rol ve ülkeye sağladıkları katkı ile ekonominin can damarı konumunda olduklarını söylerken, başarının anahtarının endüstriyel dönüşüme ayak uydurmaktan, teknoloji üretmekten geçtiğini söyledi. Ateş şöyle devam etti: “Dünyanın her yerinde tepeden tırnağa dijitalleşmenin yaşandığı bu dönemde, yeni trendlere hazırlanmayan, uyum sağlamayan KOBİ’ler zorlanacak, hatta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. Dolayısıyla şirketler içinde inovasyon kültürünün geliştirilmesi, Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verilmesi büyük önem arz ediyor. Söz konusu değişim ortamı KOBİ’lerimize gelir ve istihdamda artış fırsatı sağlarken, dijitalleşme ve inovatif ürün kullanımı sayesinde verimlilik ve ihracat artışı elde etme şansları da bulunuyor”.

Dönüşümün gerçekleştirilmesi için Türkiye’deki internet altyapısının geliştirilmesinin, kalifiye iş gücünün sağlanmasının ve ileri teknolojili, ihracata yönelik üretimi temel alan stratejik planlamanın büyük önem arz ettiğini belirten Ateş, teknolojik gelişmeyi destekleyen yasal düzenlemelerin de kritikliğine değindi. DenizBank’ın ilk günden bu yana KOBİ’lerin yanında yer aldığını söyleyen Ateş, şöyle devam etti: “Ekonomik kalkınma için KOBİ'lerin gelişiminin şart olduğu düşüncesiyle çalışıyoruz. Bugün KOBİ müşteri sayımız 1,4 milyona ulaştı. KOBİ’lerimizin en önemli destekçilerinden biri olan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat sıkıntısı çeken işletmelere kefil olarak son derece kıymetli bir katkı sağlıyor. Biz de KGF teminatlı kredi hizmetini tüm KOBİ’lerimize şubelerimizdeki uzman kadromuz ile destek vermekten gurur duyuyoruz. Bununla birlikte, ‘hayat nefes ile başlar’ diyerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Nefes Kredisi’ kapsamında düşük maliyetler ile finansmana erişebilmelerine katkı sağlıyoruz”.

KOBİ’lerin bir diğer sorununun yüksek faiz oranları olduğunu belirten Ateş: “KOSGEB’in 2017 Faizsiz Kredi Programı’na aracılık ederek esnaf ve KOBİ’lerimizin hem maliyet anlamında avantaj sağlamasına hem de uygun ödeme koşulları ile de rahatça ödemelerini yapabilmelerine destek oluyoruz. Bugüne kadar söz konusu projeler ile 7 milyar TL’si KOBİ’lerimize olmak üzer toplam 60 bin kişiye 8.4 milyar TL kaynak aktardık. Ayrıca ana finansörü olduğumuz 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi dev projeler sayesinde de işletmelerimize kaynak aktarılmasını destekliyoruz. Son dönemde KOBİ’lerimiz için başlayan bu desteklere öncü olmaktan gururluyuz. Bundan sonraki dönemde de KOBİ’lerimiz ile birlikte büyümek, ülke ekonomimizi bu sinerjiden doğan güçle büyütmek en büyük gayemiz olacaktır” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

AB Proje
Dönüşümün gerçekleştirilmesi için Türkiye’deki internet altyapısının geliştirilmesinin, kalifiye iş gücünün sağlanmasının ve ileri teknolojili, ihracata yönelik üretimi temel alan stratejik planlamanın büyük önem arz ettiğini belirten Ateş, teknolojik gelişmeyi destekleyen yasal düzenlemelerin de kritikliğine değindi. DenizBank’ın ilk günden bu yana KOBİ’lerin yanında yer aldığını söyleyen Ateş, şöyle devam etti: “Ekonomik kalkınma için KOBİ'lerin gelişiminin şart olduğu düşüncesiyle çalışıyoruz. Bugün KOBİ müşteri sayımız 1,4 milyona ulaştı. KOBİ’lerimizin en önemli destekçilerinden biri olan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat sıkıntısı çeken işletmelere kefil olarak son derece kıymetli bir katkı sağlıyor www.abprojeakademisi@gmail.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor