Türkiye’nin Yeni Yatırım Fırsat Alanı: Özel Eğitim Sektörü

Türkiye’de özel eğitim sektöründe faaliyetlerine devam eden Eduprofill Investment, yaptığı araştırmalar sonucunda geleceğin yatırım alanının özel eğitim sektörü olacağını vurguluyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de özel eğitim sektöründe faaliyetlerine devam eden Eduprofill Investment, yaptığı araştırmalar sonucunda geleceğin yatırım alanının özel eğitim sektörü olacağını vurguluyor. Konuyla ilgili Eduprofill Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Kantekin, fırsatı değerlendiren yatırımcıların kazançlı çıkacağını söylüyor.

Eduprofill Investment analistlerinin yaptığı araştırmalara göre Türkiye’de geleceğin yatırım sektörü özel eğitim olacak. Eduprofill Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Kantekin konuyla ilgili, “OECD ülkeleri eğitim için kişi başına ortalama 10.493 dolar harcama yapıyor. Türkiye’de ise bu rakam sadece 3.327 dolar. Bu durum bize, özel eğitim sektörü için harcanan tutar açısından Türkiye’nin ne kadar geride olduğunu gösteriyor. Yatırımcıların bunu fırsata çevirerek özel eğitim sektörüne yönelmelerini tavsiye ediyoruz” diyor.

Özel Okula Giden Öğrenci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Son yıllarda ülkemizde özel okul yatırımlarının oldukça hızlandığını vurgulayan Filiz Kandemir, özellikle etüt ve dershanelerin dönüşümü ile devlet tarafından verilen teşvikler sayesinde özel okulda okuyan öğrenci sayısında büyük artış gözlemlendiğini dile getiriyor. Kandemir, bununla ilgili 2016/2017 eğitim öğretim yılı itibariyle yapılan araştırma verilerini şöyle paylaşıyor:

Devlet okullarında:

  • İlkokulda 4.970.160 öğrenci
  • Ortaokulda 5.519.688 öğrenci
  • Lisede 2.912.093 öğrenci
  • Meslek ve teknik öğretimde 2.601.638 öğrenci

Özel okullarda:

  • Okul öncesi 203.411 öğrenci
  • İlkokul+ortaokulda 501.111 öğrenci
  • Lisede 500.411 öğrenci

olmak üzere, Türkiye’de yaklaşık 15 milyon öğrenci bulunmaktadır.

Türkiye Çok Hızlı Büyüyor

Her ne kadar geçerli sebeplerden ötürü Türkiye’de özel okula devam eden öğrenci sayılarında artış görülse de, konuyla ilgili yeterince yatırım yapılmadığını dile getiren Eduprofill Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Kandemir, “Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasında yapılan benchmark’lar, ilgili sektöre ait gelişim fırsatlarını göstermektedir” diyor ve ekliyor “Gelişmiş ülkelerdeki özel okul payı ile Türkiye’yi kıyaslayacak olursak, kişi başına eğitim harcamasında olduğu gibi bu konuda da gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğumuz görülmektedir. Ancak 2012 yılında sadece %3 olan özel okul payı, 2016 yılında %7’ye çıkmıştır. Bu durum, sektörün 2012 yılından bu yana hızlı büyüdüğünün ve büyümeye devam edeceğinin göstergesidir. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’ nın stratejik planı incelendiğinde, net okullaşma oranı ve özel öğretimin toplam içindeki payının arttırılmasının hedeflendiği de görülmektedir.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor