Türkiye’nin En İyi 26 İşvereni Açıklandı!

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini açıkladı. Listeye girmeye hak kazanan kurumların, geçen sene yüzde 79 olan Çalışan Anketi puanlarını yüzde 82’ye yükseltmiş olmaları kurum kültürüne verilen önemi gözler önüne serdi. Detaylar haberimizde..

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini açıkladı. Mükemmel işveren olabilme özelliğine sahip kurumların belirlendiği araştırmada, en güçlü sonuçların gurur boyutu başlığı altında, en zayıf noktaların ise hakkaniyet başlığı altında toplandığı dikkat çekti. Listeye girmeye hak kazanan kurumların, geçen sene yüzde 79 olan Çalışan Anketi puanlarını yüzde 82’ye yükseltmiş olmaları kurum kültürüne verilen önemi gözler önüne serdi.

Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasına 92 şirket katıldı. Toplam 57 bin çalışan temsil edildi. Listede çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 26 şirket ödül almaya hak kazandı. Çalışmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyut analiz edildi. Ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere beş kategoride verildi.

Kendilerini Şirketin Parçası Olarak Hisseden Çalışanlar 5 Kat Daha Azimli

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki çalışanlar, iş yerlerini “çok iyi bir iş yeri” olarak tanımlayabilmek için öncelikle kendilerine şirketin bir parçası gibi davranılıp davranılmadığına bakıyor. Çalışanların diğer dikkat ettikleri faktörler arasında yeteneklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve takım ruhuna sahip olma beklentileri ön plana çıkıyor. Araştırmada dikkat çeken verilerden biri de kendilerini şirketin bir parçası olarak hisseden çalışanların yaptıkları işi tamamlamak için 5 kat daha gayretli olmaları.

İyi Şirketler Yetenekli Çalışan Bulma Konusunda Yüzde 30 Daha Şanslı

Şirketlerin güven kültürü oluşturmalarının kritik önemde olduğunu belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Çalışanların güven ve bağlılık duygularının güçlenmesi, şirketlerin yetenekli çalışan bulma şanslarını büyük ölçüde arttırıyor. En iyi işveren unvanına sahip şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor.” dedi.

2017 Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi:

20-50 Best Small Workplaces

  1. İndus Eğitim & Yönetim Danışmanlık
  2. Canpa
  3. Udemy
  4. Hasbro Oyuncak

50-250 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. YGA (Young Guru Academy)
  2. Gittigidiyor / Ebay
  3. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.
  4. La Lorraine Bakery Group Türkiye
  5. Daiichi Sankyo
  6. Johnson Wax
  7. Adecco
  8. Doğuş Müşteri Sistemleri
  9. AGDAŞ Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.
  10. Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş.
  11. Doğuş Holding

250-500 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Microsoft Türkiye
  2. AbbVie
  3. Novartis
  4. Roche
  5. Fevzi Gandur Lojistik

500-2000 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Glaxo Smith Kline
  2. Axa Sigorta A.Ş.
  3. 3M

2000+ Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Hilton
  2. H&M Hennes & Mauritz Tekstil Ltd. Şti
  3. Turkcell Global Bilgi

Özel Ödüller:

  • Yaşam Boyu Öğrenme-Microsoft Türkiye
  • İş-Yaşam Dengesi-Novartis
  • Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği-3M
  • Fırsat Eşitliği-Kadınların Desteklenmesi-AbbVie
  • Diversity-Gittigidiyor/Ebay
  • Kadın İstihdamında Sürdürülebilirilik-Novartis
  • Farklı Kuşakların İşbirliği-Hilton

Sektör Özel Ödülleri:

  • Pharma'nın En İyi İşvereni-AbbVie
  • IT'nin En İyi İşvereni-Microsoft Türkiye

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor