Üretim Reform Paketi İle Sanayi Siteleri Taşınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde ilk etapta 10 sanayi sitesinin taşınacağını ve taşınma maliyetinin 2 milyar 200 milyon lirayı bulacağını belirtti. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde ilk etapta 10 sanayi sitesinin taşınacağını ve taşınma maliyetinin 2 milyar 200 milyon lirayı bulacağını belirterek, "Toplam 135 sanayi sitesinde 63 bin 467 iş yeri var. Bunların tahmini taşınma maliyeti de 20 milyar lira." dedi. 

Özlü, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunduğunu, bu sitelerde yaklaşık 212 bin 141 iş yeri ve 1 milyon 63 bin çalışan olduğunu söyledi. Bu çalışanların, imalat sanayinde çalışanların yaklaşık yüzde 20'sine karşılık geldiğini ifade eden Özlü, bu anlamda sanayi sitelerinin Türk sanayisinin önemli bölümünü oluşturduğunu dile getirdi.

Özlü, Bakanlığın son bir yıldaki çalışmaları sonucunda, sanayi sitelerindeki sanayicilerin daha geniş iş yerlerinde üretim yapabilmeleri amacıyla bu iş yerlerinin şehrin dışında makul mesafedeki geniş alanlara taşınmasını öngördüklerini söyledi. Özlü, "Bu çalışmanın belli ayakları var. İlk aşamada sanayi sitelerimizin envanterini çıkardık. İkinci aşamada yerleşim yeri alanları içinde kalan sanayi sitelerimizin belirlenmesi çalışmasını yürüttük. Yaklaşık 858 sanayi sitemizin 135'i şehir içinde. Bunların taşınmasının uygun olacağına karar verdik." diye konuştu.

Haberin tamamı için: https://www.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=d45a43d2-f683-4b9c-a29c-ef87b0d82bec

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.272 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Reel Sektör, Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor