BİC DAY: Küresel Başarı İçin Güçleri Birleştirme Zamanı!

Türkiye’nin en büyük melek yatırım ağlarından BIC Angels, 6 Temmuz Perşembe günü tüm yatırım ağlarının davetli olduğu BIC DAY etkinliğini Kolektif House’da gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en büyük melek yatırım ağlarından BIC Angels, 6 Temmuz Perşembe günü tüm yatırım ağlarının davetli olduğu BIC DAY etkinliğini Kolektif House’da gerçekleştirdi. Altı startup’ın yatırımcı karşısına çıktığı etkinlikte Doğan Taşkent moderatörlüğünde bir de panel düzenlendi. Fırat İşbecer, Rina Onur Burç Tanır ve Joachim Behrendt Türkiye’den küresel ekonomiye geçiş yapabilecek startupların neler yapması gerektiğini anlattılar.

BIC Angels, Startup ekosisteminin büyümesi için yatırım aktivitelerini gerçekleştiren yatırım ağlarıyla rekabeti değil işbirliğini odağa alarak düzenlediği BIC DAY etkinliğini gerçekleştirdi. Keiretsu, GBA, İstanbul Startup Angels, EGİAD Melekleri, ACT Venture Partners, KWORKS, 500 Startups, Endeavor gibi yatırım grupları ve hızlandırma programlarının katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Hedefimiz Global Pazarlar Olmalı

Türk startuplarının neden global pazarlara açılması gerektiği konusunda görüşlerini paylaşan 500 Startups’dan Rina Onur, Türkiye’deki pazar büyüklüğünün her startup için yeterli olamayacağını, daha fazla yatırım almak, hacimlerini artırabilmek için startupların yurtdışına doğru stratejilerle açılmalarının önemli olduğunu vurguladı. GBA yatırımcılarından Fırat İşbecer doğru zamanda doğru işi yapmanın önemini vurgulayarak, startupların hedeflerini yerel ve global pazarları düşünerek belirlemelerinin önemini aktardı.

Hedefiniz Global ise Çözümleriniz de Global Olmalı

BIC Angels kurucusu Joachim Behrendt startupların büyüyebilmesi ve yurtdışına açılabilmesi için yeni bir sistem geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak daha verimli çalışmanın yolunun aynı hedefe doğru hepbirlikte güçbirliği yaparak yürümekten geçtiğini bildirdi.

Global iş fırsatı yaratarak yurtdışına açılan Prisync kurucularından Burç Tanır, başarılarının global müşterileri ve onların ihtiyaçlarını düşünürseniz, onlara göre servis sunabilir ve başarılı olabilirsiniz dedi.

Başarılı Startuplar Yatırımcılarını Bekliyor

Etkinlikte şirketlerin web sitelerindeki ziyaretçilerini potansiyel müşterilere dönüştüren bir chatbot platformu olan LEADFLIP; seyahat edenler ile şehrin yerel insanlarını bir araya getirerek 60'dan fazla ülkede yerel tur ve deneyimler sunan pazar yeri platformu LOCALGUDDY; fayda, başarı ve ilham odaklı içerik platformu CEOTUDENT; YGS-LYS hazırlık sürecindeki öğrencilere ve eğitim kurumlarına ödev, performans takibi ve iletişim konularında çözümler sağlayan LALA; pahalı, ağır gitar ekipmanlarını mobil uygulama dönüstürerek bütün gitaristlerin cebine girmeyi hedefleyen girişim DEPLIKE ve e-ticaret girişimcilerinin hayatını kolaylaştıran, bir çok kanaldan yaptıkları satışları tek noktadan yönetmelerini sağlayan bir çözüm olan DOPIGO yatırımcıların karşısına çıktılar.

BIC Angels, sunumlarını yapan startuplarla ilgilenen yatırımcıları bir araya getirerek yatırım sürecini devam ettirecek.

BIC Angels hakkında detaylı bilgi edinmek için www.bicangels.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor