Yerli Teknoloji Üreten İhracat Odaklı KOBİ’lere Destek!

KOSGEB Başkanı Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB’in yeni güncellenen vizyonu ile birlikte öncelikli olarak, teknolojiye dayalı, yerli üretim yapan ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’lere destek sağlanacağını söyledi. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanı Dr. Cevahir UzkurtKOSGEB’in yeni güncellenen vizyonu ile birlikte öncelikli olarak, teknolojiye dayalı, yerli üretim yapan ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’lere destek sağlanacağını söyledi.

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan ve beraberindeki heyet ile birlikte, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından Bilkent’te düzenlenen toplantıya katıldı.

Uzun vadede, KOBİ’lerin katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üretmesini sağlayacak politikalar geliştirdiklerini, bu amaçla KOSGEB desteklerinin yeni vizyon çerçevesinde güncelleneceğini ifade eden Başkan Uzkurt,  Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’na KOBİ’lere ve KOSGEB’e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Amerika’ya, KOSGEB Destekli Robotik Tekerlekli Sandalye İhraç Ediliyor

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı Cengiz Ultav, hızla değişen dünyaya KOBİ’lerin daha hızlı uyum sağladıklarını, akıllı stratejiler ve ileri teknoloji kullanarak rekabet avantajı elde edebildiklerini söyledi. Yapay zekâ ve sağlık alanında faaliyet gösteren firmaların geleceği şekillendireceğini belirten Başkan Ultav, İstanbul Dudullu Organize Sanayi’de faaliyet gösteren ve KOSGEB tarafından desteklenen bir firmanın ürettiği robotik tekerlekli sandalyeyi Amerika’ya ihraç ettiğini söyledi.

Ayrıca pazarlara ulaşmanın önemine dikkat çeken Ultav, bir Türk yazılım firmasının ürettiği muhasebe yazılımını geliştirerek Doğu Avrupa ve Hindistan pazarına sattığını söyledi.

KOSGEB’e bu gibi firmalara verdiği destekten dolayı teşekkür eden Başkan Ultav, bu güzel örneklerin sayısının artması ile ülke ekonomisinin daha da güçleneceğini belirtti.

TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan ise KOSGEB ve TTGV arasında var olan iş birliğinin geliştirilmesinin ve ortak eğitim programları düzenlenmesinin yararına dikkat çekti.

KOSGEB Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor