Sosyoloji Alanına Yeni Bir Soluk Geldi: Sosyoloji Bülteni!

Ülkemizin geçmişinden bu yana çok fazla sahip olmadığı sosyoloji yayınında topluma ve gündeme dair yeni bir yayın kaynağı olan Sosyoloji Bülteni, toplumsal sorunları, topluma dair gerçekleri ve ülkemizin birçok sorununu toplumsal boyuttan bakma niyetiyle yayına başladı. Detaylar haberimizde..

Sosyoloji alanında yeni bir soluk olmaya aday Sosyoloji Bülteni yayın hayatına başladı. Ülkemizin geçmişinden bu yana çok fazla sahip olmadığı sosyoloji yayınında topluma ve gündeme dair yeni bir yayın kaynağı olan Sosyoloji Bülteni, toplumsal sorunları, topluma dair gerçekleri ve ülkemizin birçok sorununu toplumsal boyuttan bakma niyetiyle yayına başladı.

Günümüz dünyasında insan ve toplum hallerinin dünden bugüne, bugünden yarına değişen, farklılaşan bir yapıyla topluma dair birçok konuyu izah etme yoluna girerek insanların bir araya gelişlerinden bugüne toplumsal olayların gittikçe artması ve günümüz çağının karmaşıklığı sosyoloji biliminin dinamikliğini ve zenginliğini arttırmıştır. 

Gündem, siyaset, din, aile, medya, göç, sanat, ekonomi, hukuk alanlarında topluma dair yazı, görsel, makale, kitap, söyleşi, seminer vb. bilgi akışları ile yer alacak "sosyoloji bülteni" sosyal medya ekosisteminde önemli bir yer tutacağa benziyor.

Sosyolojiye dair tüm meseleler üzerine kurulan web sitesi, interneti ilim dünyası için kullanmak hem de sosyolojik meseleleri öğrencilerin, akademisyenlerin gözünden değerlendirmek üzere kurulmuş bir girişim olma özelliği taşıyor.

Günlük, haftalık, aylık periyodlarla düzenli bilgi akışlarının yapılacağı Sosyoloji Bülteni girişimi ile sosyoloji biliminin sanal dünyada herkes tarafından bilinir ve toplumsal yaşamda sıklıkla başvurulan bir bilim dalı haline getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca aylık dergi, haftalık e-bülten ve  düzenli bilgi akışlarının yanı sıra belirlenen ayın konusu ile akademisyenlerin de desteği alınarak "Sosyoloji Buluşmaları”nın organize edilmesi planlanıyor.

Sosyoloji Bülteni girişimine yayın hayatında başarılar diliyor, Sosyoloji Bülteni hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve yayınları takibe almak isteyen okurlarımızı www.sosyolojibulteni.com web adresini ziyaret etmeye davet ediyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor