TEB Girişimleri, 2,5 Milyon TL Fon Almaya Hak Kazandı

TÜBİTAK’ın Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında tek özel uygulayıcı kurum olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), açıklanan hibe destek sonuçlarıyla yüksek bir başarı elde etti. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK’ın Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında tek özel uygulayıcı kurum olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), açıklanan hibe destek sonuçlarıyla yüksek bir başarı elde etti.

TEB, Girişim Bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. TÜBİTAK’ın Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında 20 akredite kuruluş arasında yer alan tek özel kurum olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB, açıklanan hibe destek sonuçlarıyla yüksek bir başarı elde etti.

2015 yılında ilk defa gerçekleştirilen program kapsamında TEB’in desteklediği 15 girişimciden her birinin 150.000 TL’lik hibe desteği almaya hak kazandığı programda, 2017 yılında da TEB tarafından desteklenen 16 girişimci yaklaşık 2.500.000 TL’lik fon almayı başardı. Bu sonuçlara göre uygulayıcı kuruluşlar arasında TEB üst sıralarda yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz: “TEB olarak, ‘Danışman Banka’ anlayışımızla ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda bünyesinde girişimcilik ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız. Girişim Bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. Desteklediğimiz girişimcilerin başarıya ulaşması bizleri ayrıca gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Programa başvurusu kabul edilen tüm girişimcilerin fikir ve projelerine başlangıç aşamasından dünyaya açılmasına kadar 360 derece destek sunan TEB, tecrübeli danışman ve mentorleriyle iş fikri sahiplerini hem girişimciliğe hazırlıyor, hem de iş planlarını son haline getirerek TÜBİTAK'a iletilmeye hazır hale getiriyor.

TEB ayrıca projelerin ticarileştirilmesi öncesinde network kurulmasını sağlayarak piyasa koşullarına karşı dayanıklılığını tespit etme, geniş müşteri kitlesi sayesinde ücretsiz reklam yapma, farklı disiplinlerden kitlelere ulaşarak iş fikirlerini değerlendirme avantajı da sağlıyor.

TEB Girişim Bankacılığı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teb.com.tr ve www.tebkobitv.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor