WorldFood İstanbul 2017 Kapılarını Açtı!

ITE Turkey’in düzenlediği WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, yeni yeri Tüyap’ta kapılarını açtı. “Gıda Dünyası’nın Türkiye Buluşması”, açılışının ilk gününde de Türk gıda sektöründeki son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine öncülük etti. Detaylar

ITE Turkey’in düzenlediği WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, yeni yeri Tüyap’ta kapılarını açtı. “Gıda Dünyası’nın Türkiye Buluşması”, açılışının ilk gününde de Türk gıda sektöründeki son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine öncülük etti. WorldFood Istanbul, fuarla eş zamanlı düzenlenen showlar ile de görsel bir şölen sağladı.

Sektörünün önemli etkinliklerinden biri olarak ön plana çıkan WorldFood Istanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde katılımcı ve ziyaretçilerle buluştu. Fuarın ilk günü; sektöre yön veren isimlerin katılımları, ses getiren etkinlikler, ziyaretçilerle ilk kez buluşacak yeni ürünler ve geniş katılımcı profili ile dikkat çekti.

Geçtiğimiz çeyrek asır boyunca gıda sektöründeki değişime ve dönüşüme tanıklık eden WorldFood Istanbul; dünyada hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörlerini bu yıl da aynı çatı altında bir araya getirdi. 7-10 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen fuarın ilk günü; açılış töreninin ardından International Taste & Quality Institute - iTQi ile birlikte katılan Aşçılar Derneği’nin showlarına ev sahipliği yaptı.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), KOSGEB, TÜGİDER, MARSAP ve PAKDER tarafından desteklenen WorldFood Istanbul, fuarın ilk gününde katılımcı ve ziyaretçilerinin beklentilerini karşıladı. Türk mutfağını ve yemek kültürünü tanıtmak ve zenginleştirmek adına çalışmalar yapan Aşçılar Derneği, etkinlik süresi boyunca ünlü şef ve aşçıları ağırlayarak, pişirme sanatının ilginç detay ve özel sunumlarını ziyaretçilerle paylaştı. Etkinliğe, International Taste & Quality Institute - iTQi ile birlikte katılan Aşçılar Derneği’nin standında geçmişten günümüze iTQi - Üstün Lezzet Ödülü (Superior Taste Award) kazanan yerli firmaların ürünleri sergilendi. Bunun yanı sıra Aşçılar Derneği’nin standında yer alan Üstün Lezzetler Ödülü Sergisi, şefler ve şömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olan iTQi’nin Üstün Lezzet Ödüllü Türk firmalarına ev sahipliği yaptı. 

Fuarın ilk gününde; “Uluslararası Satın Alım Heyetleri” arasında Afganistan, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir,  Etiyopya, Filistin, Güney Kore, Hindistan, Irak, İsveç, Japonya, Katar, Kazakistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Ürdün ve Yunanistan ülkelerinden gelen firma yetkilileri yer aldı.

Uluslararası satın alma heyetinin ağırlanacağı ve B2B iş görüşmelerinin organize edileceği Perakende ve Zincir Market iş görüşmeleri (Retail Center) alanına ise bu sene; Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Sudan’dan süper market zincirleri katılımcılar ile ikili görüşme gerçekleştirebilmek için geldiler. 

WorldFood Istanbul’da içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamüller, unlu mamüller, kuruyemiş ve gıda bileşenleri başta olmak üzere pek çok ürün yer aldı. Gıda ürünlerinin üretim aşamasından, tüketiciye ulaşmasına kadar tüm süreçlerdeki ürün, hizmet ve teknolojiler, WorldFood Istanbul çatısı altında buluştu. 

10 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek WorldFood Istanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.worldfood-istanbul.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor