KOBİ'lere 2.5 Milyar Liralık İlave Kredi İmkanı Geliyor!

Ekonomi Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde, Eximbank'ın reeskont kredilerinde faiz indirimi ve kobilere ilave kaynak tahsisi hakkında basın açıklaması yapıldı. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde, Eximbank'ın reeskont kredilerinde faiz indirimi ve kobilere ilave kaynak tahsisi hakkında basın açıklaması yapıldı. Bakanlık tarafın tarafından yapılan açıklamada, "Klasik bankacılık anlayışını bir kenara bırakarak maliyetlerin düşüşüyle ortaya çıkan yeni imkanları ihracatçımıza sunmaya; ihracatçımızın finansman yükünü azaltmaya kararlıyız. Daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için Eximbank’ın uyguladığı faizleri ve finansman maliyetlerini düşürüyoruz" ifadelerine yer verildi.  

KOBİ'lerin toplam iracatın yarısından fazlasını gerçekleştirmelerine karşın, Türk Eximbank'ın uygun maliyetli reeskont kredilerine ulaşmakta güçlük çektiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin önemli lokomotiflerinden biri olan KOBİ'lere 2.5 milyar TL ilave kredi sağlanacağının altı çizildi. Açıklamada, özkaynak ile kısıtlı olan TL kredilerinin öncelikle KOBİ'lere yönlendirileceği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada Reeskont Döviz Kredisi faiz oranlarının 10'ar baz puan indirildiği bildirildi. "Reeskont Döviz kredisi faiz oranlarında yüzde 20'ye varan oranlarda indirime gideceğiz. Böylelikle vade çeşitliliği artacak, finansöam maliyetleri aşağı çekilecek" şeklinde açıklamada bulunuldu. "TL kredilerimiz kobilere yönlendirilecek" denilen açıklamada, "Sevk öncesi ihracat ve ihracata hazırlık kredilerini sadece kobilere vereceğiz" ifadelerine yer verildi. 

Faiz indirimine ilişkin açıklamada, "Bu sayede, 4 ay vadeli reeskont döviz kredilerinin faiz oranı LIBOR/EURIBOR+0,40 olurken 8 ay vadeli kredilerin faiz oranı da LIBOR/EURIBOR+0,65’e çekilmiştir. Vade çeşitliliği artırılırken, finansman maliyetleri de aşağı çekilmiştir" denildi.

Akşam kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.436 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KOBİ, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor