Dikey Çiftlik Modeline Yatırımlar Artıyor

Tokyo merkezli Softbank Group tarafından desteklenen tarım sektöründe faaliyet gösteren yüksek teknoloji firması Plenty Inc. ABD'nin San Francisco şehrinde yüksek teknolojiyle dikey tarımcılık için çiftlik kurmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Tokyo merkezli Softbank Group tarafından desteklenen tarım sektöründe faaliyet gösteren yüksek teknoloji firması Plenty Inc. ABD'nin San Francisco şehrinde yüksek teknolojiyle dikey tarımcılık için çiftlik kurmaya hazırlanıyor.

“Herkes sağlıklı ve temiz bir yiyeceği hak eder” sloganıyla yola çıkan Plenty Inc. firması, ABD şehirlerinde büyük kapalı çiftlikler kurmak için yatırım aldı. İnşa edilen kapalı çiftliklerde 7 bin 500 civarında iç mekan kamerası ve 35 bin sensör ile kontrollerin sağlanması amaçlanıyor. Sensörler odaların sıcaklık, nem ve karbondioksit seviyesini izlerken, kameralar bitkilerin büyüyen evrelerini kaydediyor.

Plenty Inc. çiftliğin verimliliğini artırmak ve gıdanın tadını arttırmak için botanikçilere ve yapay zeka uzmanlarına düzenli olarak veri akışı sağlıyor. Softbank CEO’su Masayoshi Son’un desteği ile Plenty Inc’in hedefi dünyada her büyük şehrin eteklerinde 500 civarında kapalı çiftlik inşa etmek.

Plenty Inc CEO’su Matt Barnard, genişlemeyi planladığı sırada dört kıtada yaklaşık 15 hükümetin yetkilileri ve Wal-Mart Stores Inc. ve Amazon.com Inc.'in yöneticileri ile görüşmeler yaptığını söyledi.

Plenty Inc. yöneticileri yüksek teknoloji dikey çiftlik modelinin küresel beslenme aralığının yalnızca bir parçası olduğunun, diğer yeni yöntemlerin ve konvansiyonel çiftçiliğe ihtiyaç duyulacağını savundu.

SoftBank yetkilileri, Plenty Inc'in ekili arazilerin eksikliğine alternatif olarak özellikle Çin, Japonya ve Orta Doğu'da çok hızlı bir şekilde büyüme hedefi olduğunun altını çiziyor.

Şirketin yakın dönemde yatırım radarında olan diğer ülkeler arasında ise Kanada, Danimarka ve İrlanda yer alıyor. Sektör temsilcileri son dönemde çok sayıda yatırım fonunun tarım teknolojilerine ilgisinin arttığını belirtiyor.

Bloomberg kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor