Yapamazsın Dediler, Müşteri Taleplerini Yetiştiremiyor!

Bingöl'de işadamı Nihat Elaltıntaş, 2 milyon TL harcama ile kurduğu fabrikada ürettiği modüler su depolarını Türkiye'nin dört tarafında satıyor. Detaylar haberimizde..

Bingöl'de işadamı Nihat Elaltıntaş, 2 milyon TL harcama ile kurduğu fabrikada ürettiği modüler su depolarını Türkiye'nin dört tarafında satıyor. Fabrika sahibi Nihat Elaltıntaş, ürettikleri depoları resmi kurumlar başta olmak üzere ülkenin dört bir tarafına sattıklarını anlatırken, "Fabrikamızda 20'ye yakın kişi çalışıyor. Bu sayıyı en az 50'ye çıkarmaya çalışıyoruz. Allah'a şükürler olsun, şu an taleplere yetişemiyoruz" dedi.

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde 2016 yılında Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan modüller su depo fabrikasında imal edilen depolar, ülkenin dört bir yanına satılıyor. 4 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 1500 metrekare kapalı alanda kurulan fabrikada, boyutlarına göre günde 10 su deposu imal edilebiliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tek, ülke genelinde ise toplam 14 modüller su depo fabrikası bulunduğunu belirten fabrika sahibi Elaltıntaş, Türkiye'nin bir çok kentinden sipariş aldıklarını anlattı.

Ürünlerin satılması için yurt dışında da görüşmelerin sürdüğünü ve anlaşmaya varılması halinde sevkiyatan başlayacağını ifade eden Elaltıntaş, şöyle konuştu:

"Modüler su deposu imalatını yapıyoruz. 3 yıl önce düşündüm, ancak bazı engellerden dolayı yapamadım. İş için şevkimi kırmaya çalıştılar, 'Yapamazsın', 'Hayal' dediler, inanmadılar. Yılmadım, projeyi geliştirdim ve gerçekleştirdim. 7-8 aydır üretim yapıyoruz. Doğu ile Güneydoğu Bölgesi ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin her tarafına depo sevkiyatımız var.

Fabrikamızda 20'ye yakın kişi çalışıyor. Çalışan sayısını en az 50'ye çıkarmaya çalışıyoruz. Seneye tam kapasiteyle, istihdam sayısıyla yetişeceğiz. Amacımız; yurt dışına da ürünlerimizi göndermek. Kuzey Irak, İran ve Gürcistan ile görüşme halinde, sözleşme aşamasındayız. Sözleşmede anlaşabilirsek yurt dışına da sevkiyatımız başlayacak. Fabrikamız şu an küçük geliyor. Önceden büyük olduğunu düşünüyorduk. Üretim arttıkça alan az geliyor. Bana 'sen yapamazsın' diyenler, şimdi takdir ediyor."

CNN Türk kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor