Albaraka Garaj Alanında Kod Bilgisine Güvenen Yazılımcıları Bekliyor!

Gelecekte finans dünyasının yönünü belirlemek isteyen ve kod yazılımı bilgisi ile bu alandaki en yaratıcı iş fikirlerini hayata geçirebileceğine inanan yazılımcıların katılacağı Albaraka Garaj Fintech Hackathonu, 22-24 Eylül’de Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Gelecekte finans dünyasının yönünü belirlemek isteyen ve kod yazılımı bilgisi ile bu alandaki en yaratıcı iş fikirlerini hayata geçirebileceğine inanan yazılımcıların katılacağı Albaraka Garaj Fintech Hackathonu, 22-24 Eylül’de İstanbul’da Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek.

Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen ve bir katılım bankası bünyesinde kurulan dünyadaki ilk startup hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi, finans teknolojileri alanında kod bilgisine güvenen yazılımcıları desteklemeye devam ediyor.

Bu vizyon çerçevesinde hayata geçirilen, geleceğin finans teknolojilerini yeniden şekillendirmek isteyen kod yazılım geliştiricilerin katılacağı Albaraka Garaj Fintech Hackathonu (Kod Yazılımı), 22-24 Eylül günlerinde Haliç’teki (İstanbul) Bahariye Mevlevihanesi’nde Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) ve Bahariye Melek Yatırım Ağı (BBA) işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, "Albaraka Garaj Fintech Hackathonu geleceğin finans teknolojilerini yeniden şekillendirmek isteyen kodlama, tasarım ve pazarlama ekiplerinin iki gün boyunca fikirlerini demolara/prototiplere dönüştürdüğü ve en sonunda büyük ödül için jüri karşısında sunumların gerçekleştirildiği inovatif, dinamik ve enerjik bir etkinlik olarak planladık” dedi.

Özellikle katılım bankacılığı iş modellerini içeren iş fikirleri olan girişimci adayları ve şirketlere destek olup yatırım yapmanın sektörün gelişimine olumlu katkı sağlayacaklarına inandıklarını ifade eden Utku, “Bunu bir misyon olarak görüyoruz. Bu doğrultuda teknoloji alanındaki yenilikçi fikirlere hayat vermek ve bu alanda çalışmaları bulunan girişimcileri desteklemek üzere Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi’ni hayata geçirdik. Albaraka Garaj bünyesinde teknoloji tabanlı iş fikirlerine ve projelere sahip girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz. Albaraka Garaj Fintech Hackathonu etkinliğini de bu yöndeki hedeflerimiz doğrultusunda tertipledik” dedi.

Başvuruların www.albarakagaraj.com adresi üzerinden kabul ve kaydedileceği Albaraka Garaj Fintech Hackathonu, kapsamında dereceye giren birinci ekip 10.000, ikinci ekip 7.500 ve üçüncü ekip 5.000 TL’lik ödülün sahibi olacak. 

Haberimizi finans dünyasının yönünü belirleyecek fikirleri ve kod yazılım bilgisi olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor