Albaraka Garaj’a Katılacak On Girişim Belli Oldu!

Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen ve bankacılık sektörü için teknoloji alanında bugünün yenilikçi fikirleriyle geleceğin ürünlerini üretmek, girişimcileri kuluçka ve hızlandırma imkânları ile desteklemek üzere kurulan Albaraka Garaj’ın ilk döneminde çalışmaya hak kazanan ilk on girişim belli

Katılım Bankası bünyesinde kurulan dünyanın ilk Startup Hızlandırma Merkezi Albaraka Garaj’ın ilk çağrısında finale kalan on girişim belli oldu. Toplam 455 girişimin başvurduğu Albaraka Garaj’da Techsign, Kartoon 3D, Omnibus, Rubici.io, Kobikit, İnooster, Hesapöder, Yemexpress, Akıllı Eksper, Vola girişimleri hızlandırma programından yararlanma fırsatına sahip oldu.

Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen ve bankacılık sektörü için teknoloji alanında bugünün yenilikçi fikirleriyle geleceğin ürünlerini üretmek, girişimcileri kuluçka ve hızlandırma imkânları ile desteklemek üzere kurulan Albaraka Garaj’ın ilk döneminde çalışmaya hak kazanan ilk on girişim belli oldu.

Yaklaşık 40 günlük başvuru dönemi boyunca 55 ilden toplam 455 girişimcinin başvurduğu Albaraka Garaj’da, adaylar arasından ön eleme ve mülakat aşamalarını geçen, Finansal teknolojiden büyük veriye, sigorta teknolojilerinden yapay zekaya kadar farklı alanlarda toplam 18 girişimci finale kaldı. Jüri değerlendirmesinin ardından on girişim ekibi hızlandırma programından faydalanmaya hak kazandı.

“Görevimiz Finansal Teknoloji Şirketlerini Desteklemek”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Teknoloji, başta finans sektörü olmak üzere günümüz iş dünyasını hızla dönüştürmeye devam ediyor. Albaraka Türk olarak bu teknolojik dönüşümde bankacılık sektörü ve ülkemiz için öncü olma hedefiyle hareket ediyoruz. Bunu başarabilmek için mobil bankacılık, online para transferi, varlık yönetimi, sigorta teknolojileri, sermaye piyasaları (finansal modelleme ve analiz yazılımları) ve kitle fonlama alanlarında birçok teknolojik yeniliğe ve inovasyona ihtiyacımız var. Yurt içinde ve yurt dışındaki müşterilerimizin her an ulaşabileceği web, mobil, sosyal medya gibi kanallara yeni ödeme kanalları eklemek istiyoruz. Günümüzde ödemede bulunma ve ödeme alma ekonomi ve bankacılık dünyasının en önemli ekosistemini oluşturuyor. Taşları biraz yerinden oynatıp, fiziki posu ortadan kaldırıp yepyeni bir ödeme ve tahsilat yöntemleri geliştiren girişimci adaylarının çalışmalarını destekliyoruz. Bu alana yönelecek girişimcilerin tecrübe desteğini alarak devam etmek yerine, sıfırdan ve kendi başına yükselmeleri oldukça zor. Bunun bilinciyle Albaraka olarak biz de, finansal dünyanın yeni yapısına hazır olmak için Dünyada ilk defa bir katılım bankası himayesinde bulunan Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezimizi açtık. Albaraka Garaj’da birinci dönemde çalışmaya hak kazanan ilk on girişim ekibimiz belli oldu. Bu ekiplerimize ihtiyaç duyacağı maddi manevi tüm hizmetleri tek çatı altında sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Albaraka Garaj’a Katılacak On Girişim

Albaraka Türk’ün özellikle dijital dönüşüm vizyonunu ortaya koyan Albaraka Garaj’da çalışmaya hak kazanan projeler ise şöyle;

  1. Techsign: PC, Tablet veya mobil telefonlardan biyometrik veya dijital imzalama sağlayan ve imzaların doğruluğunu tespit eden yapay zeka algoritmaları ile geliştirilmiş bir yazılım çözümü.
  2. Kartoon 3D: Artırılmış gerçeklik (AR) temelli yabancı dil, matematik, okuma-yazma ve işbirliği öğrenimini oyunlaştırarak sağlayan çocuk gelişim ve eğitim seti.
  3. Omnibus: Sahip olduğu dağıtık sistem ile işletmelerin mevcut donanımlarını kullanarak aynı anda birden fazla farklı işlemi yapabilmeye, kaynak yönetimine ve farklı mimari/işletim sistemine sahip cihazların bir arada aynı iş için veri işlemesine imkan sağlayan bir yazılım platformu.
  4. Rubici.io: Herkesin kendi chatbotunu eğitip geliştirebileceği yapay zeka temelli Chatbot geliştirme çözümü.
  5. Kobikit: KOBİ’lerin tüm iş ekosistemini bulut tabanlı bir platformdan teknik bilgiye ihtiyaç duymadan yönetmeye olanak tanıyan bir SaaS çözümü.
  6. İnooster: Oyunlaştırma ile çalışanların motivasyon ve verimliliğini arttırarak, şirketlerin belirledikleri hedeflere ulaşmalarını sağlayan performans ve sadakat çözümü sunan bir yazılım.
  7. Hesapöder: Mobil yemek kartı ve Mobil POS çözümüyle hesap ödeme olanağı sunan bir finansal teknoloji girişimi.
  8. Yemexpress: Restorana varmadan yemek siparişi verebilme imkanı sunan bir mobil ön sipariş ve ödeme uygulaması.
  9. Akıllı Eksper: Sürücülerin kullanım alışkanlıkları ile aracın trafikte geçirdiği süre baz alınarak kişiye özel akıllı sigortalama sağlayan InsurTech çözümü.
  10. Vola: Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) tabanlı konumsal veritabanı ve bireylerle diğer etmenleri etkileşimde tutmayı amaçlayan yapay zeka ürünü altyapısıyla toplu ulaşım ekosistemi kurmaya yönelik kurulmuş, lokasyon ve komunite bazlı bir mobil paylaşım platformu.

GİV ve BBA'da Stratejik İş Ortakları Arasında

Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi çalışmalarına 5 Stratejik İş Ortağı ile başlıyor. BTM, BAU ve BAUSEM'in de bulunduğu Albaraka Garaj stratejik iş ortakları arasındaki ülkemiz Girişimcilik  Ekosisteminin önemli ve köklü kuruluşlarından Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) ve Bahariye Melek Yatırım Ağı (BBA) da bulunuyor.

Albaraka Garaj hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.albarakagaraj.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor