7. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı'nda Başvurular Başladı!

Kimya sanayinde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması ve sanayi-üniversite işbirliğinin gelişmesi için düzenlenen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı bu yıl 7. kez hayata geçiriliyor. Detaylar haberimizde..

Kimya sanayinde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması ve sanayi-üniversite işbirliğinin gelişmesi için düzenlenen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı bu yıl 7. kez hayata geçiriliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonda başvuru heyecanı yaşanıyor. Kimya sektörüne artı değer katacak projelerin yarışacağı organizasyonda toplam 150 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. 31 Ekim’e kadar başvuruların devam edeceği 7. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’nda 5 ayrı kategoride kıyasıya rekabet yaşanacak. Dünya pazarlarında rekabet edebilirliğe katkı sağlayacak projelerin ödüllendirileceği organizasyon aynı zamanda üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler, girişimciler ve ilgili kamu kurumlarını bir araya getirecek.

7. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı'nda  

  1. İlaç ve Eczacılık Ürünleri,
  2. Boyalar ve Yapıştırıcılar,
  3. Plastik ve Kauçuk,
  4. Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri,
  5. Temel Kimyasallar 

olmak üzere 5 farklı kategoride projelerin değerlendirileceği ürüne dönüştürülebilir projeler yarışacak.

Başvuru yapan projeler arasından ilk 30’a giren proje sahipleri, 11 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde Ödül Kurulu Üyelerine projelerini detaylı olarak anlatacakları sunumlar yapacak. Sunumların ardından düzenlenecek törende dereceye giren projelere ödülleri takdim edilecek. Yarışmanın 5 farklı kategorisinde birincilere 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL ve üçüncülere 5 bin TL olmak üzere toplamda 150 bin TL ödül verilecek.

Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu; “Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz AR-GE Proje Pazarı girişimcileri-sanayicilerle buluşturma misyonunu üstlenmeye devam ediyor. Üniversitelerin de bilim insanlarının da etkinliğimize gösterdiği ilgi bizi çok memnun ediyor ve bu konuda devam eden çalışmalarımız için bize cesaret veriyor. Bu yıl da Türkiye’nin en önemli üniversitelerden başvurular aldık. Tüm sanayicilerimizi 11 Kasım tarihinde 7. Kimya AR-GE Proje Pazarı etkinliğimize bekliyoruz. Katılımcılar tarafından geliştirilecek katma değeri yüksek projelerin sektörümüze olan ciddi katkısını hep birlikte göreceğiz.”

7. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kimyaargeprojepazari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor