TürkPatent Ligi Sıralamasında İlk 10 Giren Firmalar Belli Oldu

2017 yılının ilk altı ayında Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan yerli patent başvuruları içinde en çok başvuru yapan ilk 10 firma ve kurumun yer aldığı TürkPatent Ligi sıralaması belli oldu. Detaylar haberimizde..

2017 yılının ilk altı ayında Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan yerli patent başvuruları içinde en çok başvuru yapan ilk 10 firma ve kurumun yer aldığı TürkPatent Ligi sıralaması belli oldu.

İlk 6 aylık verilere göre oluşan listede; beyaz eşya, otomotiv ve bilgi-iletişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yanısıra üniversiteler de var. Listeye göre ilk üç sırada VestelArçelik ve Anadolu Isuzu yer aldı. Bununla birlikte 2 üniversitemiz de ilk 10’a girmeyi başardı.

Yılın ilk yarısında yapılan 2.632 yerli patent başvurusunun %25’i ilk 10 sırada yer alan firma ve kurumlar tarafından yapıldı. Bu veriler ikinci yarıda ilk 10 sıralamada ciddi bir rekabetin yaşanacağını gösteriyor.

Bakanlığımızın 2017 yılının ikinci yarısı için belirlediği 5.000 yerli patent başvurusu hedefine ulaşılmasında, ülkemizdeki buluş potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bunların ticarileşmesi suretiyle ekonomiye kazandırılması noktasında bütün firma, kurum ve girişimcilerimizin katkıları büyük önem taşıyor. 

İşte En Fazla Patent Başvurusu Yapan İlk 10 Firma ve Kuruluş 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor