Dünyanın En Değerli 5 Şirketi Teknolojiye Yenik Düştü!

Dünyanın en değerli 5 şirketi 6 yılda teknolojiye yenik düştü. General Electric (GE), Wallmart, Exxon ve Citi bu listedeki yerlerini kaybederken bir tek Microsoft ilk 5’te kaldı. Detaylar haberimizde..

Dünyanın en değerli 5 şirketi 6 yılda teknolojiye yenik düştü. General Electric (GE), Wallmart, Exxon ve Citi bu listedeki yerlerini kaybederken bir tek Microsoft ilk 5’te kaldı. Bu şirketlerin yerini ise Amazon, FacebookGoogle ve Apple aldı.

Teknolojideki gelişmeler dünyanın en değerli şirketleri listesini de alt üst etti. 6 yıl içerisinde gerçekleşen bu değişim General Electric (GE), Wallmart, Exxon ve Citi’yi tahtından ederken Apple, Amazon, Facebook ve Google bu listede üst sıralara taşındı.

Teknoloji devi Apple 815 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olurken, Google 649 milyar dolarlık değeriyle listede ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise 6 yıl önce ikincilik koltuğunda oturan Microsoft yer aldı. 4’üncü sırada 492 milyar dolarlık değeriyle Facebook yer alırken, Amazon 474 milyar dolar ile en değerli 5’inci şirket oldu.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) dijital cüzdanı BKM Express’in 5. yılı medeniyle düzenlediği toplantıda yer alan bir sunumda ortaya çıkan bu tablo teknolojinin global ekonomiyi nasıl etkilediğini göler önüne serdi.

Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor