Faruk Özlü: Ali Robot Yapsın, Ayşe Kodlama!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın" dedi.

Bakan Özlü, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Dünyanın en değerli şirketlerinin yüzde 80'inin teknoloji şirketi olduğuna değinen Bakan Özlü, yazılıma, bilişime, teknolojiye yatırım yapmanın önemine işaret etti.

DEÜ'nün İzmir'in potansiyelini, hem kendisi hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler için fırsata çevirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Özlü, "Rehavet içinde üniversite istemiyoruz. Üniversiteleri toplumun ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayan birimler olarak görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilimi kampüsün dışına taşımanın önemine dikkati çeken Bakan Özlü, şöyle devam etti: "Üniversitelerimizin kağıt üstünde değil uygulanabilir bilim üretmelerini bekliyoruz. Çünkü iyi bir akla sahip olmak yeterli değil, önemli olan aklı iyi kullanmaktır. Sanayi 4.0 bize, bu aklı iyi kullanmamız gerektiğini söylüyor. Dünya, yepyeni bir yöne doğru hızla ilerliyor. Bu ilerlemenin odağında bilim ve teknoloji var. Bizler, Türkiye olarak, bu değişimin ve ilerlemenin gerisinde kalamayız. Her anlamda önde olmak zorundayız. Bu kritik eşiği atlamak durumundayız. Sanayi 4.0, emin olunuz, 80 milyon vatandaşımızın kaderi üzerinde doğrudan etkili olacaktır. "

Bakan Özlü, gençleri ve çocukları dijital değişime uygun, katma değeri yüksek becerilerle donatmak gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın." dedi.

Sürekli değişen gündem karşısında, bilimi ihmal etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Özlü, şöyle konuştu: "Türkiye bütün sorunlarını hem kısa vadede, hem uzun vadede çözecek güçtedir. Ülkemiz, her an sınanarak, her an imtihanlardan geçerek bugünlere geldi. Her sınavdan, daha da güçlenerek, daha da birleşerek, başarıyla çıktık. Güncel hadiseler ne kadar yoğunlaşsa da bilim ve teknoloji, ana gündem maddelerimiz arasında her zaman yer aldı. Türkiye çok daha zor günlerden geçti. Kimliğimizi, bağımsızlığımızı hep koruduk, her sınavdan başarıyla çıktık."

AA kaynaklı haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor