TURKVEN’den Ses Getirecek Sanayi Yatırımı

Türkiye’ye 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5 milyar dolar yatırım getiren Turkven, 2017 ve 2018’de 1 milyar dolarlık yeni uluslararası doğrudan yatırımı Türkiye’ye çekme hedefi doğrultusunda yeni bir adım daha attı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’ye 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5 milyar dolar yatırım getiren Turkven, 2017 ve 2018’de 1 milyar dolarlık yeni uluslararası doğrudan yatırımı Türkiye’ye çekme hedefi doğrultusunda yeni bir adım daha attı.

Haziran ayında Mavi ile, yabancı yatırımcıları tekrar Borsa Istanbul’da bir halka arz yatırımına çeken Turkven, danışmanlığını yaptığı kurumsal yatırımcılar adına Vansan’da çoğunluk hisse satın alımını tamamlamak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Hisse Devir İşlemi Rekabet Kurumu Onayından Sonra Tamamlanacak

Turkven ortaklarından Ali Nalbantoğlu, “Altyapı, inşaat ve tarım işletmeleri için su teknolojileri sektörü kritik öneme sahip. Ülkemizde sektörün lider şirketi Vansan, teknolojiye sürekli yatırım yapmış, alanındaki ilk Ar-Ge merkezini kuran firmadır. Vansan, 500 çalışanı ile 60 ülkeye ihracat yapmaktadır. Can Ertöz liderliğindeki Vansan ekibi ile birlikte, ciroda yüzde 60 olan ihracat payını daha da artırarak Vansan’ı global bir firmaya dönüştürmek ortak hedefimizdir” dedi.

Vansan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Ertöz ise “Mak. Y. Müh. Özden Ertöz tarafından 1964 yılında İzmir’de kurulan Vansan, bugün Avrupa’da su teknolojisi sektöründe önemli şirketler arasında yer almaktadır. Ortak oldukları şirketlerde, yüksek büyüme ve kurumsallık konularına katkı sağlayan Turkven ile beraber, yatırımlarımızın hızını kesmeden global anlamda lider su teknolojisi şirketlerinden olacağımıza inanıyorum. İnovasyon odaklı çalışmalarımız sürecek. Türkiye’ye iç pazarda enerji verimliliği yüksek, inovatif ürünler sağlamaya ve Türkiye’nin katma değerli ihracatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor