2017 Nobel Ekonomi Ödülü'nün Sahibi Profesör Richard Thaler Oldu

2017 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi, Amerika'lı Profesör Richard Thaler oldu. Richard Thaler davranışsal iktisat alanındaki önemli çalışmaları sayesinde Nobel Ödülü'ne layık görüldü. Detaylar haberimizde..

2017 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi, Amerika'lı Profesör Richard Thaler oldu. Richard Thaler davranışsal iktisat alanındaki önemli çalışmaları sayesinde Nobel Ödülü'ne layık görüldü.

2017 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi, Amerika'lı profesör Richard Thaler oldu. Ayrıca uluslararası çok satanlar listesinde yer alan "Nudge" isimli kitabın da yazarı olan Richard Thaler'ın davranışsal iktisat alanındaki önemli çalışmaları sayesinde Nobel Ödülü'ne layık görüldü.

Nobel komitesinin yaptığı açıklamaya göre halen Chicago Üniversitesi'nde çalışan Profesör Richard Thaler, davranışsal iktisat alanında yaptığı çalışmaları ile ekonomiye yeni ve farklı çalışma alanları ve çözüm yöntemlerinin ortaya sunulmasına yardımcı olduğu için 2017 Nobel Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Nobel Ekonomi Ödülü'nü almaya hak kazanan Richard Thaler toplamda 1.1 milyon dolar para ödülünün yanı sıra Nobel nişanını da 10 Aralık'ta düzenlenecek olan törende alacak.

Nobel Ekonomi Ödülü, Alfred Nobel Anısına Veriliyor

Nobel Ekonomi Ödülü, 1968 yılından itibaren İsveç Merkez Bankası'nın Nobel Ödüllleri'nin kurucusu olan Alfred Nobel anısına veriliyor. Bugüne dek Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan 78 kişi arasından yalnızca bir kadın 2009 yılında bu ödülün sahibi olurken, Nobel Akademi Ödülü'nün en genç kazananı ise 1972 yılında, 52 yaşında olan Kennth J. Arrow olmuş.

Milliyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor