Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu'ndan Sosyal Finansman Rehberi!

Unicredit Foundation ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteklediği Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) tarafından 2016-2018 yılları arasında uygulanmakta olan “Change with Business-Sosyal Girişimcilik Kapasite Geliştirme” projesi kapsamında, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliğiyle Sos

Unicredit Foundation ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteklediği Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) tarafından 2016-2018 yılları arasında uygulanmakta olan “Change with Business-Sosyal Girişimcilik Kapasite Geliştirme” projesi kapsamında, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliğiyle Sosyal Finansman Rehberi hazırlandı.

Rehber, Türkiye’de sosyal finansmana erişimin arttırılması ve kolaylaştırılması için uygun finansman kaynaklarının geliştirilmesi ve bu kaynaklara erişme kapasitesine sahip sosyal girişimlerin ortaya çıkmasına destek olmayı hedefliyor.

Sosyal Finansman Rehberi, mevcut veya yeni oluşturulacak finansman modellerinin Türkiye’deki sosyal girişimcilik sektöründe nasıl işleyebileceğini, sosyal girişimlere nasıl destek sağlayabileceğini ve sosyal girişimcilik sektörünün kalkınmasında nasıl rol oynayabileceğini çeşitli örnekler ve önerilerle anlatıyor. Rehber sosyal girişimcilik sektöründe yararlanılabilecek çeşitli finansman modellerini ve bu finansman modellerinin nasıl uygulanabileceklerini de ele alıyor.

Sosyal Finansman Rehberi,

  • Talep Tarafı: Sosyal Girişim Sektörü ve Sosyal Finansman Pazarı,
  •  Arz Tarafı: Sosyal Finansman,
  • Türkiye’de Yatırım Ortamının Oluşması,
  • Sosyal Finansman Stratejisi Oluşturmak,
  • Sosyal Finansman Pazarının Geliştirilmesi için Öneriler 

başlıklarında beş bölümden oluşuyor.

Rehber, sosyal girişimcilik pazarının mevcut durumunu ve eğilimlerini belirlemek için oluşturulan 29 kişilik bir uzman grubunun önerileri ve yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlandı. Uzman grubunda akademisyenler, banka temsilcileri, bankacılık sektöründen uzmanlar, girişimcilik ekosistemi geliştiricileri, finansman sağlayıcı kurum temsilcileri, kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, sosyal girişimcilik ekosistemi geliştiricileri, yatırım aracıları ve yatırımcılar yer aldı. Rehber, uzman grubu toplantılarının çıktılarının, ulusal/uluslararası literatürün ve çeşitli kaynakların/uzmanların katkılarının harmanlanması ile şekillendirildi.

KUSİF hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz kusif.ku.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor