Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması Başvuruları Başladı!

Türk Patent ve Marka Kurumu'nca (TÜRKPATENT) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'na başvurular başladı. Detaylar haberimizde..

Türk Patent ve Marka Kurumu'nca (TÜRKPATENT) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'na başvurular başladı.

TÜRKPATENT, ‘1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’ ile sınai mülkiyet alanında önemli bir paydaş olan üniversitelerdeki patent potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Yarışmayla üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bu bilincin artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgiye erişim sağlayacak kaynaklara hakim olması ve öğrencilerin ülkenin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi amaçlanıyor.

TÜRKPATENT tarafından düzenlenen ‘1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’na başvurular 15 Ekim 2017 tarihi itibariyle alınmaya başlandı. Başvurular da son gün ise 31 Aralık 2017.

Söz konusu yarışmada; birinciye 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 10 bin lira para ödülü verilecek. İlk 6’ya kalanlara uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanırken, ilk 10’a girenlere dizüstü bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller verilecek.

TÜRKPATENT’in 15 Ekim-31 Aralık 2017 tarihlerinde 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’na yapılan başvuruların değerlendirilmesi, jüri tarafından, 1 Ocak –31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Yarışmanın ödül törenin 2018 Nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Unutmayın1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nın son başvuru tarihi 31 Aralık 2017.

1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.patentleturkiye.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor