Asrın Projesi Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunda İlk Seferlere Başlandı!

Asrın projesi "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı açılıyor. Hattın açılması nedeniyle Azerbeycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

Asrın projesi "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı açılıyor. Hattın açılması nedeniyle Azerbeycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan proje ile ilgili  önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile çoksayıda bakanın katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün içinde bulunduğumuz dönemden dolayı istikbalimiz için önemli adımlar atıyoruz. Bu proje ile Asya, Avrupa Ve Afrikayı birbirine bağlıyoruz, Kararlılığımızın ve vizyonumuzun ortak kararı olan bu proje çok önemli. Bu proje zahmetle yapıldığı için çık kıymetlidir. Bizler dünyanın kalbi olan son derece stratejik bir coğrafya da yaşıyoruz. Proje ülkelerimizin gelişimine katkı sağlayacak. Proje nakliyeciler açısından en avantajlı imkanları sunacak. Bu proje ile bağlantılı olarak bugüne kadar bir çok hizmeti halka sunduk. Marmaray hızlı tren hatlarının inşası İstanbul'a inşa ettiğimiz ve üzerinde raylı sistem geçişi olan 3. köprü bunlardan bazılarıdır. Bakü Tiflis Kars demiryolu projesinin etkinlik ve cazibesini daha da artırdık. Böyle bir  hattın bölgemize getirisi sadece ekonomik olmayacaktır. Proje, siyasi olarak  barış, güvenlik, istikrar ve sosyal olarak refah getirecek, yük ve insan  hareketliliği yanında bilgi hareketliliğiyle de ülkelerimizin beşeri gelişimine  katkı sağlayacaktır." dedi

İlk Tren Yola Çıktı, Hedef 15-20 Milyon Ton Yük

Konuşmaların ardından ilk tren Erdoğan, Aliyev ve Kvirikaşvili ile Kazakistan, Özbekistan başbakanlarının birlikte butona basmasıyla birlikte ilk tren yola çıktı. 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor